Marlon Labrie
Marlon Labrie Motoren 27 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Een BMW R80 met een futuristisch randje, de nieuwe bike van Moto Adonis

De BMW R80 is een klassieker die in zijn normale doen al een puntgave motor is. Maar in de wereld van de custom motoren is de R80 één van de meest geliefde en best modificeerbare motoren.  Vandaag hebben we weer zo’n heerlijke custom R80gevonden. Deze futuristische motor komt gewoon uit Nederland en is gemaakt door onze vrienden van Moto Adonis.

Retrofuture: BMW R80 Touring

De mannen van Moto Adonis hebben zich weer eens flink uitgeleefd op dit exemplaar. Om tot deze prestatie te komen moest de originele BMW R80 T (T staat voor touring) helemaal worden uitgekleed totdat alleen het frame en de 750cc motor overbleven.

Om te beginnen werd de originele tank vervangen door de tank van een Honda CB500. Hierdoor moesten zowel de tank als het frame worden aangepast om geen gekke open plekken te krijgen. Je moet natuurlijk ook goed zitten, dat doe je uitstekend met het puntgave leren zadel.

BMW R80 Moto adonis

Het meest opvallende aan de motorfiets zijn de wielen en de felrode voorvork. De voorvork is afkomstig van een Suzuki GSXR SRAD die perfect samen gaat met de originele remblokken. De excentrieke wieldoppen zijn van mat zwart aluminium en om de doppen zitten robuuste banden, die combi geeft de R80 een mysterieus randje.

Om de custom bike af te maken zitten er nieuwe handvatten op, een klassieke snelheidsmeter, stoere ledlampen en een hele dikke 2 in 1 uitlaat die uiteraard een geweldige sound geeft! Kortom een plaatje!

Klassieke performance, futuristische looks

Een dikke custombike met strakke looks die je doen denken alsof de motor uit 2033 komt, maar voelt zoals een klassieke BMW R80 hoort te doen. Meer informatie over de tweewielige vrijheidsstrijder vind je hier.

Custom uitlaten

Kijk nog even goed naar die uitlaat, die is gaaf hé! Die kun jij ook gewoon op je caféracer gooien, hoe vet is dat? De mannen van Moto Adonis maken tegenwoordig ook custom uitlaten onder de naam MAD Exhausts. Meer informatie over de one of a kind uitlaten vind je hier. Kun je geen genoeg krijgen van custom bikes? Hier staan er nog veel meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een BMW R80 met een futuristisch randje, de nieuwe bike van Moto Adonis
Sluiten