Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Health 24 okt 2016

Motivation Monday: gebruik wat je krijgt voorgeschoteld

Het is vrij gemakkelijk om inspiratie op te doen. Het internet staat vol met inspirerende content, wat niet verkeerd is, maar deze ‘inspiratierivieren’ motiveren je maar tijdelijk. De vraag is hoe je passieve inspiratie omzet naar actieve inspiratie. De kunst is om gebruik te maken van al die kleine beetjes inspiratie/motivatie en dit toe te passen op jouw doelen.

Vergis je niet: het is belangrijk om van anderen te leren. Succesvolle mensen laten zich ook inspireren door het succes van anderen. Maar er is wel één probleem: geïnspireerd raken door het werk van anderen is passieve inspiratie. Misschien leer je er wat van, maar zelf hoef je er niets voor te doen. Iemands succesverhaal lezen, is wat anders dan je eigen succesverhaal schrijven. Het gaat om creëren, produceren en het toepassen van datgene wat je geleerd hebt op jouw situatie en jouw doelen.

The application of ideas will always be more powerful than the ideas themselves – James Clear (schrijver)

Actieve inspiratie is het resultaat van langdurige passie en enthousiasme. Het gevoel wat opborrelt nadat je een inspirerende film hebt gekeken en na een uur weer weg is. Maar stel je eens voor dat je dat gevoel weet vast te houden. Vroeg opstaan, langer doorgaan, gezond eten, sporten, je deadlines halen etc., zijn ineens geen blokken meer aan je been. Actieve inspiratie geeft je een blijvende dosis kracht. Dit soort inspiratie komt voort uit je gerealiseerde doelen en de dingen die je zelf creëert.

Inspireer jezelf door een idee tot leven te brengen. Pas nieuwe strategieën toe binnen je bedrijf, leer en voeg een nieuwe oefening toe aan je workout. Te vaak consumeren we passieve inspiratie, terwijl we onze eigen inspiratiebron kunnen zijn. Nu je het verschil tussen passieve en actieve inspiratie kent, is het tijd om er wat aan te gaan doen. ‘Het juiste moment’ bestaat niet. De kracht van ‘het doen’ is sterker dan je voor mogelijk houdt en inspireert meer dan alle succesverhalen die je kunt vinden, dus begin.

Gewoon beginnen? Ja: gewoon beginnen. Het moment dat je geïnspireerd wordt ga je ermee aan de slag. Maak een concreet plan, formuleer een doelstelling en stippel een tijdspad uit. Maak je doelen tastbaar en meetbaar. Zo eenvoudig is het in de basis. Succes.

Reageer op artikel:
Motivation Monday: gebruik wat je krijgt voorgeschoteld
Sluiten