Netflix verrast met brute oorlogsfilm van Avengers-regisseurs

Netflix komt met een oorlogsfilm van de regisseurs achter onder andere Avengers: Endgame, Mosul. De film vertelt het verhaal van een SWAT-team dat het opneemt tegen ISIS.

Toen we de beste oorlogsfilms op Netflix gingen rangschikken op basis van hun IMDb-score, viel het direct op dat er amper Originals tussen staan. De regisseurs en producenten achter onder andere Avengers: Endgame en Extraction gaan daar verandering in brengen. Maak kennis met Mosul.

Avengers-regisseurs in actie

Dat het nieuwe project van de gebroeders Russo, Anthony en Joe Russo. Civil War, The Winter Soldier, Infinity War, Endgame: zonder die twee broers had het Marvel Cinematic Universe er heel anders uitgezien. De afgelopen tijd zijn ze vooral druk bezig met het produceren van nieuwe projecten voor andere bedrijven, vaak met grote namen uit hun Marvel-tijd. Zo schakelden ze Chris Hemsworth in voor Extraction en speelt Tom Holland de hoofdrol in Cherry.

Maar goed, terug naar Netflix. Die streamingdienst heeft namelijk de rechten opgekocht voor Mosul, een oorlogsfilm van de gebroeders Russo die in première ging tijdens het filmfestival van Venetië.

Mosul

Mosul volgt het Nineveh SWAT-team, dat het middels guerrilla-operaties opneemt tegen de Islamitische staat. Het team bestaat uit politiemannen die het zat zijn en in het noorden van Irak besluiten om zelf de touwtjes in handen te nemen. Hun doel? Hun stad Mosul uit handen houden van ISIS. Wat Mosul extra interessant maakt als oorlogsfilm is dat dit verhaal geen fictie is.

De Russo-broers baseren zich op een waargebeurd verhaal. Dat doen ze overigens niet alleen, want de regie van Mosul is in handen van niemand minder dan Matthew Michael Carnahan. Met Dark Waters, The Kingdom en World War Z op zijn CV weet Carnahan wel hoe hij een razend spannende en grimmige oorlogsfilm neer moet zetten. De cast bestaat vooral uit lokale talenten, waaronder Waheed Elgadi en Hayat Kamillem, om een zo authentiek mogelijk verhaal neer te zetten.

Mosul oorlogsfilm Netflix Marvel Avengers
Mosul (Bron: Netflix)

In november op Netflix

Hopelijk komt Netflix snel met een trailer voor de oorlogsfilm van de Russo-broers. Ook is er nog geen exactere releasedatum bekend, maar Mosul staat op de planning voor november. Laat maar komen! Check in de tussentijd onze lijst met de beste oorlogsfilms op Netflix volgens IMDb.

THR

Reageer op artikel:
Netflix verrast met brute oorlogsfilm van Avengers-regisseurs
Sluiten