Pim Jansen
Pim Jansen Life 05/09/2018

Funda parel: prachtige design-woonboerderij in Friesland

Het is nog net niet gelegen op een eiland, maar het scheelt niet veel. Deze woning is in alle aspecten een juweeltje. Niks meer, niks minder. Dat je even 1.5 miljoen euro mag aftikken voor dit schandelijk mooie pandje is natuurlijk peanuts.

Waar hebben we het over? Over een prachtig vrijstaande woonboerderij, bijna in the middle of nowhere, onder de rook van Heerenveen. In Joure om precies te zijn. Nu zal zal je niet elke dag in Joure komen, maar het is thans een zeer leuk Fries stadje met alle noodzakelijke voorzieningen binnen de stadsgrenzen.

Friese woonboerderij op Funda

De woonboerderij die hier centraal staat is gelegen in de gezellige woonwijk Westermeer. Je woont hier in alle rust, te midden van de Friese natuur. De woonboerderij grenst aan het water, genaamd ‘De Hurdspytsje’, in goed Nederlands ‘De Overspitting’ en bestaat al sinds het einde van de 15e eeuw.

Volledig omringde tuin

De woning heeft een ruime tuin die volledig is omheind met een elektrisch afsluitbare toegangspoort. In de woning zelf vinden we de entree met garderobe en trappartij, toilet, speelkamer, kantoorruimte, living met design open haard en lichtstraat.

Uiteraard bevindt zich op de begane grond ook een prachtig ingerichte Bulthaup keuken waar we diverse apparatuur van Gaggenau aantreffen met een heus kookeiland. De gang vanuit de keuken leidt naar de ouderslaapkamer met een walk-in closet, een geheel eigen badkamer met uiteraard een ligbad, separate douche, toilet en twee wastafels. Voor minder moet je het immers niet doen.

De twee extra slaapkamers, douche, dubbele wastafel en toilet, inpandige berging, achter entree en inpandige dubbele garage met elektrisch bedienbare sectionaal deuren maken de begane grond compleet.

De indeling

De totale woonoppervlakte bedraagt maar liefst 675 vierkante meter en kent een inhoud van 3000 kubieke meter. Mag het nog meer indruk wekken…de woning staat op een perceel van maar liefst 3.285 vierkante meter eigen grond. De woonboerderij is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas, spouwmuurisolatie, deels vloerverwarming, plafondisolatie en deels dakisolatie aan de voorzijde van de bovenverdieping. Toch maar even snel de dienstdoende makelaar een belletje geven?

Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij Funda woonboerderij
Reageer op artikel:
Funda parel: prachtige design-woonboerderij in Friesland
Sluiten