Mooi Wark brengt met liefdeslied muzikale ode aan gebarentolk Irma Sluis

De corona persconferentie eerder deze week zorgde voor paniek in de Nederlandse huiskamers. Dat had niets te maken met schokkende cijfers of nieuwe maatregelen, maar met het ontbreken van Irma Sluis. Dat het op social media nagenoeg alleen over de gebarentolk ging, zegt genoeg over hoe populair ze is. Tijd voor een muzikale ode.

Zo vonden ook de heren van Mooi Wark. De populaire Drentse band, bekend van het nummer in de blote kont, is net als de rest van Nederland fan van Irma Sluis. Daarom hebben ze een nummer geschreven waarin ze de liefde verklaren aan Neerlands bekendste gebarentolk. Het lied heet Oh Irma en zal vanavond voor het eerst te horen zijn op het NPO Radio 5-programma Volgspot.

Een ode aan Irma Sluis

Om het publiek al een beetje warm te maken, heeft Mooi Wark alvast een voorproefje gedeeld op Facebook. Zoals je hieronder kunt horen, is Oh Irma een wat rustiger nummer dan we zijn gewend van de band. Volgens zanger en bassist William Bossong past dat beter bij Irma Sluis: “Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus. Ze straalt een serene rust uit, met haar natuurlijke uitstraling en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een hele leuke vrouw.”

Deze eerste 25 seconden klinken in ieder geval prima, maar dit is pas het begin. Volgende week dinsdag komt Mooi Wark namelijk ook nog met een videoclip waarin Irma Sluis zelf de hoofdrol speelt. Hierin worden namelijk beelden van haar gebruikt waardoor het lijkt alsof ze zelf de tekst ‘vertolkt.’

Ook op Pathé Thuis

Wil je Irma Sluis echt aan het werk zien? Ga dan naar Pathé Thuis. Hier vind je nu namelijk Op gepaste afstand, de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid. Speciaal voor doven en slechthorende zal Irma Sluis de vertaling in gebaren op zich nemen. Benieuwd? Klik dan hier om Op gepaste afstand te kijken. Dat is tot 1 juni helemaal gratis.

RTV Drenthe

Reageer op artikel:
Mooi Wark brengt met liefdeslied muzikale ode aan gebarentolk Irma Sluis
Sluiten