Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 12 aug 2019

Monopolie Disney niet te stoppen: The Lion King breekt monsterrecord

De barrage aan live-action remakes van Disney is op zijn zachtst gezegd een beetje…. vermoeiend. Vooral in het geval van The Lion King is het net iets te safe, net iets te zielloos. Althans, als we alle recensies van recensenten moeten geloven.

Disney breekt monsterrecord met The Lion King

De animatiefilm zou compleet de charme van het origineel missen. Animatiefilm ja, want technisch gezien komt er geen echt mens in voor. Live-action is dus technisch gezien niet de juiste term.

Ook wat ons betreft valt het epische spektakelstuk van Jon Favreau tegen. Ondanks de prachtige beelden blijft het allemaal vlak, zowel de humor als de muziek als de emotionele scènes missen de impact van het origineel waarmee we zijn opgegroeid.

Plottwist: dat boeit totaal niet.

Althans, als je naar de cijfers kijkt. Disney blijft record na record verbrijzelen. Niet alleen heeft de studio nu al zijn beste jaar ooit in de boeken staan, maar The Lion King is nu ook officieel de grootste animatiefilm. Ooit. De industrie wordt kleiner en kleiner, met Disneys portemonnee als de grote winnaar.

Hollywood eenheidsworst?

De teller van The Lion King staat nu wereldwijd op 1.3 miljard dollar. Daarmee heeft de film officieel Frozen gepasseerd. Het zet ook nog eens een streep onder de realiteit die we voorlopig zullen moeten accepteren: het is Disney vs. Disney, en dat gaat de komende jaren zo blijven.

Blockbusters van gigantische proporties, met budgetten en culturele impact waar de andere studio’s simpel niet meer aan kunnen tippen, uitzonderingen daargelaten. De komende jaren zal het Disney, Disney en nog eens Disney zijn.

Natuurlijk zijn de Star Wars en Marvel films uiterst vermakelijk, maar het is toch een beklemmende situatie als er praktisch geen concurrentie is en één toko de koers van Hollywood bepaalt.

Een kleine troost is dat dit jaar echt een uitzondering is. De sterren zullen zelden zo goed staan als dit jaar, gezien Marvel het slotstuk van 22 films serveerde, Frozen een sequel krijgt en de grootste animatiefilm dus een remake. Dat Disney de komende jaren king is, moge echter duidelijk zijn.

De top 5

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de andere best presterende animatiefilms, het lijstje is als volgt:

  1. The Lion King
  2. Frozen
  3. Incredibles 2
  4. Minions
  5. Toy Story 3

⚡️Waarom een vrouwelijke Thor het beste is wat Marvel kan overkomen 

👊Maak kennis met Shang-Chi: martial arts baas en de toekomst van Marvel films

🔥Einde nog niet in zicht: Marvel heeft 6000 personages klaar staan voor films

Cinemablend

Reageer op artikel:
Monopolie Disney niet te stoppen: The Lion King breekt monsterrecord
Sluiten