Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 3 jul 2019

Mongoose komt met BMX uit Stranger Things seizoen 3 voor 200 euro

Morgen (4juli) komt Stranger Things seizoen 3 uit op Netflix. Ondertussen is ook de vetste Stranger Things-merchandise ooit op de markt gebracht. De gele Mongoose BMX uit seizoen 3 is gewoon te koop en een keer niet voor belachelijk veel geld.

Strangers Things behoort tot een van de populairste series op Netflix en dat is niet zonder reden. De combinatie van zoete horror, sciencefiction en eighties-nostalgie is bijzonder lekker. Zoals bij veel succesvolle Netflix-series, is er ook rond Stranger Things de nodige merchandise uitgebracht. De laatste toevoeging in die serie is een replica van de Mongoose BMX uit de Netflix-serie.

Max Mayfield Mongoose BMX uit Stranger Things seizoen 3

De BMX is een replica van de Mongoose BMX waarop Max Mayfield (het roodharige zusje van de gladde boy Billy) in het derde seizoen rondfietst. Nagenoeg alle onderdelen zijn identiek, van het frame en de vork tot de herkenbare vijfspaaks velgen. Ook een Mongoose-padset en zelfs een zwart en zilver ‘Hawkins Bicycle License’-sticker uit 1985 ontbreken niet. De koplamp aan de voorzijde geeft voldoende verlichting in de avonduren en als je het echt wil zou je zelfs iemand mee kunnen nemen op de steuntjes achterop. Meer jaren 80 dan deze fiets krijg je het niet.

mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3

Uiteraard zien we het klassieke, cartooneske Mongoose-logo op de Stranger Things-BMX. Volledig in stijl van de jaren 80 is de fiets uitgerust met een koplamp die wordt aangedreven door een grote batterij. Ook de velgremmen voor zowel het voor- als achterwiel ontbreken niet.

Volgens de producent is de Mongoose BMX geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, zolang je maar niet zwaarder bent dan 125 kilo. Met andere woorden, iedereen die kan fietsen kan met deze heerlijke replica uit de voeten. Voel je dus vooral niet oud en laat je innerlijke kind weer tot leven komen.

mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3

De Max Mayfield Mongoose BMX-fiets is exclusief verkrijgbaar bij Target, voor omgerekend iets minder dan 200 euro. Het is de derde replica-fiets uit Stranger Things die in productie is gegaan. Vorig jaar nog produceerde Schwinn een kleine vijfhonderd “Mike Bikes”. In de onderstaande video zie je de presentatie van de Mongoose Max Bike.

Stranger Things – Special Edition Mongoose Max Bike

Pedal into the world of Stranger Things with the special edition Max bike – available exclusively at Target starting June 30! Modeled after the bike Max Mayfield rides in Season 3 of the show, this bike features tons of rad Mongoose BMX-design elements straight out of the 1980’s.

De originele Mongoose is gewoon te koop op eBay

Mocht de BMX replica uit Stranger Things seizoen 3 niet echt je ding zijn, dan is er altijd nog de Lucas hybride BMX-fiets die Schwinn een jaar geleden uitgebracht. Je kunt die nog steeds op Amazon kopen voor 350 dollar. Dat is inderdaad een stuk duurder dan de gele Stranger Things BMX. Overigens is de originele Mongoose BMX uit 1981 nog steeds te koop op eBay. Wel wat duurder, namelijk zo’n 1.700 dollar. Dan heb je natuurlijk wel direct het echte ding in huis.

mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3
mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3
mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3
mongoose max bmx, fiets, stranger things seizoen 3

Stranger Things seizoen 3

alvast even inlezen in Stranger Things seizoen 3? Lees hier meer over de losse afleveringen en de synopsis en check vooral ook de trailer.

Reageer op artikel:
Mongoose komt met BMX uit Stranger Things seizoen 3 voor 200 euro
Sluiten