Jelle van Es
Jelle van Es Health 7 mei 2020

Mondkapjes kopen? Deze opties zijn stijlvol en betaalbaar

Gisteren kwam het nieuws dat we vanaf 1 juni langzaam maar zeker weer gebruik kunnen gaan maken van het openbaar vervoer. Maar daarbij is het dan wel zaak dat we dat niet massaal doen. En als we instappen, moeten we een mondkapje opdoen. Prima.

De grote vraag is echter hoe we aan mondkapjes komen. De regering liet gisteren weten dat de bal op dat gebied echt bij ons ligt en dat we daar zelf voor moeten gaan zorgen. In Azië is het de normaalste zaak van de wereld, maar hier zullen we er aan moeten wennen. Wij hebben even gekeken naar wat er zoal op de markt is. Daarbij hebben twee criteria gehanteerd: stijlvol of betaalbaar.

G-Star Raw Protection-mondkapjes

Laten we beginnen met de mondkapjes die er relatief stijlvol uitzien. Het G-Star Raw Protection-mondkapje is daar een goed voorbeeld van. Hij voldoet aan officiële veiligheidsnormen en filtert vervuiling, gassen, bacteriën en virussen. Het logo van G-Star staat er wellicht iets te pontificaal op, maar als dat je ding is, dan kun je hiermee gezien worden. Bovendien is hij tot 20 keer wasbaar en op die manier kun je er dus een tijd mee doen.

Scoor ze hier

mondkapjes
Gstar (Afbeelding: Gstar)

Stijlvol mondkapje van Wolford

Heb je liever geen groot merk op je mondkapje, dan is dit product van Wolford misschien meer jouw ding. Stijlvol zwart en het mondkapje lijkt goed over de mond en neus te sluiten. Tegelijkertijd belooft de maker dat je gewoon goed kunt blijven ademhalen. Vooraf is hij behandeld met UV-licht, zodat hij zonder bacteriën en virussen bij jou thuis wordt afgeleverd. Ook hoef je tijdens een regenbui niet bang te zijn dat je een soort waterboarding effect krijgt, want hij stoot water af.

Scoor ze hier

De optie van Wolford (Afbeelding: Wolford)

Kleurrijke kapjes

Heb je liever iets meer kleur? Dan kun je terecht bij de Fashionfilter, dat een heel assortiment heeft met allemaal verschillende mondkapjes met kleurtjes en patronen, zonder dat het ordinair oogt. Zeker bij een bepaalde outfit kan zo’n accessoire je net wat hipper maken in deze vreemde tijden.

Scoor ze hier

Kleurrijk toch? (Afbeelding: Fashionfilter)

Betaalbare varianten bij Amazon

Tot zover drie alternatieven die stijlvol zijn. Die zijn echter vaak wel wat prijziger. Zoek je betaalbare mondkapjes? Bij Amazon vind je de onderstaande set. Voor een paar euro heb je er dan al eentje, die er bovendien nog best aardig uitziet.

Scoor ze hier

Dit is bij Amazon te koop (Afbeelding: Amazon)

Betaalbare mondkapjes bij Bol.com

Bij Bol.com zien we dat er al een behoorlijke run op mondkapjes heeft plaatsgevonden. Het is dan maar de vraag hoe lang dit mondkapje beschikbaar is, maar voor een paar euro heb je een relatief simpele variant die je makkelijk op kunt doen wanneer je straks toch echt weer op stap moet.

Scoor ze hier

Deze kun je bij Bol.com scoren (Afbeelding: Bol.com)

Check ook: Elon Musk deelt hoe Tesla beademingsapparatuur produceert

Reageer op artikel:
Mondkapjes kopen? Deze opties zijn stijlvol en betaalbaar
Sluiten