Alrik de Jong
Alrik de Jong Health 20 nov 2020

Mondkapje dragen zonder beslagen bril? Chirurg deelt gouden tip

Mensen met een bril kennen het probleem van beslagen glazen tijdens het dragen van een mondkapje. Een verpleger heeft voor die brildragers een simpele en effectieve tip gedeeld.

Het verplicht dragen van een mondkapje heeft tot een heel nieuwe markt geleid. Modemerken en designerlabels brengen massaal de meest stijlvolle gezichtsmaskers op de markt, terwijl LG er eentje heeft ontwikkeld waarmee je de hele dag schone lucht inademt. Dan is er ook nog het mondkapje van Under Armor, waarmee je comfortabel ademt tijdens het sporten. Leuk en aardig allemaal, maar brildragers hebben hier geen boodschap aan. Die wachten al maanden op die ene gouden tip tegen beslagen glazen.

Zo draag je een mondkapje zonder beslagen bril

“Als je problemen hebt met beslagen glazen van je bril tijdens het dragen van een mondkapje, weet dan dat een simpele pleister wonderen doet. Ik leerde dit in de operatiekamer. Voel je vrij om dit te delen, het redt mensenlevens”, aldus chirurg Dr Daniel M. Heiferman op Twitter.

Dr Daniel M. Heiferman is chirurg bij het Semmes Murphey Neurologic & Spine Institute in Memphis. Voor hem is het dragen van een mondkapje onder een bril de normaalste zaak van de wereld. Meerdere malen kreeg hij dit jaar van mensen in zijn omgeving de vraag hoe hij ervoor zorgt dat zijn glazen niet beslagen raken als hij een gezichtsmasker op heeft. Hij besloot het simpele trucje uit de operatiekamer te delen op Twitter en zijn bericht wordt nu massaal geretweet. Is social media toch nog ergens goed voor in 2020.

COVID-19 tattoo’s

Beslagen bril of niet, een mondkapje hoort erbij in 2020. Net als het hamsteren van toiletpapier en klappen voor verplegers, al lijkt dat alweer uit een ander tijdperk te stammen. Hoe dan ook: het doet wat met mensen. Soms zoveel dat ze het laten vereeuwigen met een tatoeage. Bekijk in dit artikel een overzicht van deze opmerkelijke trend.

🎬 Check ook: Jennifer Aniston veilt naaktfoto voor COVID-19 hulpfonds

Reageer op artikel:
Mondkapje dragen zonder beslagen bril? Chirurg deelt gouden tip
Sluiten