Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Mokumono Delta S e-bike is de duurzaamste elektrische fiets uit Nederland

Het Nederlandse Fietsmerk Mokumono introduceert de Mokumono Delta S e-bike. Een in Nederland geproduceerde elektrische fiets die slechts 14,5 kilogram weegt. Als je voor duurzaamheid en design gaat, vind je het niet veel beter. Scrol voor de verkoopinformatie helemaal naar beneden.

De single-speed Mokumono Delta S e-bike weegt 14,5 kilo en is daarmee een van lichtste e-bikes op de markt. De elektrische aandrijving komt uit een kleine 250W motor in het achterwiel. De 250Wh accu is bijna onzichtbaar geïntegreerd in het frame en biedt een actieradius van 60 kilometer.

Mokumono Delta S, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: MokumonoCycles)

De accu is in net iets minder dan 2 uren volledig opgeladen. Dankzij de sportieve geometrie is de elektrische fiets behoorlijk wendbaar. De zwevende achtervork, die het monteren van de Gates Belt gemakkelijk maakt omdat het frame niet open hoeft, en de carbon voorvork zorgen daarnaast voor extra demping op de weg.

Het Nederlandse design van de Mokumono Delta S e-bike

Het unieke design van de Mokumono Delta S e-bike is te danken aan de bijzondere productiewijze van het frame. De fietsenbouwer uit Nederland is in 2016 gestart vanuit de wens fietsframeproductie terug naar Nederland te halen. Daarmee zwemt Mokumono tegen de stroom in, te weten dat 97 procent van alle huidig verkrijgbare fietsen een frame heeft dat is gemaakt in Zuidoost-Azië. Om geautomatiseerd in Nederland te kunnen produceren moest Mokumono de productie van fietsframe zo goed als opnieuw uitvinden. Met succes. Het frame van deze elektrische fiets is volledig in Nederland geproduceerd.

Mokumono Delta S, e-bike, elektrische fiets
De productiekilometers van Mokumono vs. een gemiddelde e-bike (Afbeelding: MokumonoCycles)

De stijlvolle e-bike is afgemonteerd met hoogwaardige kwaliteitsonderdelen zoals een onderhoudsvrije Gates Carbon-riemaandrijving, hydraulische schijfremmen van Magura, een Brooks Cambium-zadel en Supernova-verlichting. Het Nederlandse fietsmerk noemt de productielocatie een tweede belangrijke factor in de selectie van de componenten. Zo veel mogelijk gebruikt Mokumono componenten die in Europa zijn gemaakt om het totaal aantal productie-transportkilometers te verkleinen.

Elektrische fiets op slot via een app

De Mokumono Delta S e-bike is verkrijgbaar met een geïntegreerde GPS-tracker en bewegingsalarm. Met deze optie kun je op elke gewenst moment zien waar jouw elektrische fiets staat. Als je deze tweewieler via de app op slot zet, krijg je een push-melding als deze wordt verplaatst. De GPS-tracker is als optie verkrijgbaar voor 149 euro, inclusief een 1-jarig data abonnement.

Mokumono Delta S, e-bike, elektrische fiets, nederland
(A

Verkoopinformatie

De Mokumono Delta S is online te bestellen voor 2.990, is leverbaar in drie maten (S, M of L) en er is keuze uit verschillende frame kleuren: Frozen Silver Metallic en Liquid Yellow Metallic. Voor 250 euro extra is een custom kleur ook mogelijk. De stijlvolle elektrische fiets wordt in Nederland uitgeleverd door de mobile fietsenmaker Get Bike Service. De Delta S e-bike kan direct besteld worden bij Mokumono voor 2.990 euro. De uitlevering start in juli.

Check ook: Lidl stunt met ‘Prophete 28’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mokumono Delta S e-bike is de duurzaamste elektrische fiets uit Nederland
Sluiten