Martyn de Jong
Martyn de Jong Bikes 22 feb 2017

Moke: de minimalistische e-bike voor in de stad

Klein, wendbaar, stoer en elektrisch, zo zou je de Moke e-bike kunnen omschrijven. Deze toffe fiets lijkt perfect bestemd voor de stad of andere korte ritten waar je snel op bestemming wilt zijn. Z’n vormgeving doet denken aan de Citta van vroeger.

Het apparaat haalt een snelheid van 45 km/u en haalt per lading een actieradius van ongeveer 40 km. Zo kun je met z’n tweeën gemakkelijk een dag op pad, zonder je zorgen te maken over je thuiskomst. En met een maximum laadgewicht van 180 kilo is er genoeg speling voor een rugzak vol goodies.

De Moke is beschikbaar in 3 varianten, varierend in kracht. Zo kun je kiezen voor een 1000, 500 en een 250-watt elektromotor, aangedreven door een Samsung 11.6-AH’ lithium-ion batterij. ‘Je kunt zelfs overwegen een tweede batterij aan te schaffen, om hiermee de radius te verdubbelen’, aldus de makers. En met de snellader knal je deze binnen 2 á 4 uur weer vol.

Los van de technische specificaties, is het uiterlijk ook geen straf voor het oog, zoals je op de foto’s en in de video kunt zien. Dit crowdfunding project moet leiden tot een verkoopprijs van ongeveer €2000.

Reageer op artikel:
Moke: de minimalistische e-bike voor in de stad
Sluiten