Redactie
Redactie Netflix 13 feb 2019

‘Mogelijk vervolgseizoenen voor Netflix-hitserie ‘Russian Doll’

Netflix Original Russian Doll is één van de populairste series van dit moment en keihard aan het pieken. Een piek die de producenten maximaal willen uitbuiten: de makers hebben drie nieuwe seizoenen gepitcht bij de streaminggigant.

In Russian Doll zien we hoe Nadia (Natasha Lyonne, Nicole “Nicky” Nichols uit Orange is the New Black) tijdens haar 36-jarige verjaardagsfeest in het toilet staat, vervolgens naar haar vriendin loopt en een trekje neemt van een joint die (vermoedelijk) gevuld is met cocaïne en tabak. Kort daarna verlaat de impulsieve Nadia het feestje om haar kat Havermout te zoeken. Ze spot de kat aan de overkant van een weg, rent zonder om zich heen te kijken naar Havermout toe en wordt geschept door een taxi. Dood.

Het volgende moment staat ze springlevend weer in hetzelfde toilet, in hetzelfde moment. Opnieuw krijgt ze de joint aangereikt en opnieuw gaat ze de pijp uit. Dit keer op een andere manier, waarna hetzelfde riedeltje opnieuw begint. Langzaam begint de losbandige Nadia de grip op de realiteit te verliezen en probeert ze te achterhalen wat er met haar aan de hand is. Na haar zoveelste dood ontmoet ze Alan, die hetzelfde probleem ervaart. Samen proberen ze deze puzzel op te lossen.

Makers Netflix’s Russian Doll al 7 jaar bezig

Klinkt als een sterk verhaal, toch? Niet vreemd: de makers zijn al zeven jaar bezig met Russian Doll en bevestigen tegen The Hollywoord Reporter dat veel moeite heeft gekost om de complexe productie vorm te geven. Zo blijkt het verhaal zich verder te strekken dan het huidige seizoen. Lyonne: “We hebben Russian Doll bij Netflix gepitcht als een serie van drie seizoenen en hopen door te kunnen gaan. Wij hebben nog voldoende ideeën.”

“Toen we de serie bij Netflix pitchte, was Nadia aanwezig in alle drie de seizoen”, zo vult Showrunner Headland aan. “Of ze op een standaard manier in de serie aanwezig blijft is nog een open hoofdstuk, maar ze zal altijd een belangrijke rol spelen: Nadia is immers de ziel van Russian Doll.” Netflix heeft nog geen groenlicht gegeven voor twee vervolgseizoen, maar de streamingdienst heeft zich in het verleden vaker enthousiast opgesteld voor vervolgseizoenen van populaire series. Over dat laatste valt in ieder geval niet te twisten: Russian Doll wordt goed bekeken én ontvangen: op IMDb krijgt de hitserie een 8.1. Kom maar door met die vervolgseizoen.

Russian Doll: Season 1 | Official Trailer [HD] | Netflix

Did you get the news? We’re about to die. Russian Doll from Amy Poehler, Natasha Lyonne, and Leslye Headland arrives February 1st.

 

Reageer op artikel:
‘Mogelijk vervolgseizoenen voor Netflix-hitserie ‘Russian Doll’
Sluiten