Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 16 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Ga je dit weekend naar ‘Justice League’? Dan moet je dit weten

Als het op superhelden aankomt, moet je bij Marvel en DC Comics zijn. Op het gebied van stripboeken zijn deze twee uitgevers aan elkaar gewaagd, maar op het grote scherm is er nogal een kloof. De Marvel-films worden met lof overladen, terwijl de blockbusters met DC helden in de hoofdrol vaak nogal tegenvallen. Wonder Woman was een positieve uitzondering en even hadden we de hoop dat DC op het juiste pad was beland. Helaas blijkt dit nu valse hoop te zijn geweest.

Vandaag gaat Justice League in première en de verwachtingen zijn hooggespannen. Kan Justice League op het succes van Wonder Woman voortborduren? Als we gelekte cijfers van Rotten Tomatoes mogen geloven in ieder geval niet.

Moeten we wel naar de bioscoop gaan?

Veel journalisten hebben de film al kunnen zien, maar moeten hun mening nog voor zich houden. Officieel is er namelijk nog een embargo van kracht, maar toch zijn de eerste reviews als gelekt. Dat het lek inmiddels al gedicht is doet er niet toe, want overal is al te lezen dat de film op Rotten Tomatoes een score heeft gekregen van 48%. Dat is aanzienlijk hoger dan Batman v Super (27%) en Suicide Squad (26%), maar komt niet in de buurt van de indrukwekkende 92% die Wonder Woman scoorde.

Betekent dit dat je dit weekend niet naar Justice League moet gaan? Nee, dat willen we niet zeggen. Dat de scores zo laag uitvallen, heeft natuurlijk ook te maken met de torenhoge verwachtingen. Daarom moet je voordat je plaats neemt in de bioscoopstoel, je verwachtingen wat temperen. Neem Batman v Superman als uitgangspunt en niet Wonder Woman. Als je dat doet, ga je waarschijnlijk alsnog gewoon een leuke avond hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga je dit weekend naar ‘Justice League’? Dan moet je dit weten
Sluiten