Heb je ook altijd moeite om uit bed te komen? Dan hebben we goed nieuws voor

Is het iedere ochtend weer een ware martelgang om jezelf uit bed te slepen? Is het geluid van de wekker je grootste nachtmerrie? Dan moet je daar juist blij mee zijn. Volgens wetenschappers zijn de snoozers van deze wereld namelijk niet alleen slimmer dan de rest, maar ook gelukkiger en creatiever. Dus de volgende keer als iemand je lui noemt, kun je dit onderzoek erbij pakken.

Volgens wetenschappers is het niet natuurlijk om een wekker te zetten. Ons eigen lichaam weet wanneer het tijd is om op te staan. Wie vertrouwt op zijn eigen wekker is intelligenter, creatiever en over het algemeen ook gelukkiger. Dat laatste spreekt natuurlijk voor zich, want wie wordt er niet blij van uitslapen? Dat het ook een teken van intelligentie is, ligt wat dieper.

Luister naar je lichaam

Volgens onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina is het een goed teken dat je de wekker haat. Dit betekent namelijk dat je lichaam handelt naar wat het nodig heeft en niet naar wat een alarm je vertelt om te doen. Je lichaam is zich dus beter bewust van zijn behoeften en handelt daarnaar. Wat je onbewust doet is het negeren van regels ten behoeve van je lichaam en dat is volgens wetenschappers een teken van onafhankelijkheid en creativiteit.

Je doet wat goed voor je is en niet wat andere willen. De kans is dus groot dat je minder snel opgeeft, je ambities volgt en een groter probleemoplossend vermogen hebt. Dit betekent overigens niet dat je iedere dag tot elf uur in bed moet blijven liggen. Je hebt gewoon verplichtingen zoals werk en studie. Probeer daarom uit te vinden hoeveel slaap jij nodig hebt. Ga vervolgens ruim op tijd naar bed en probeer uit te mikken dat je voor de wekker wakker wordt. Zo krijg je precies genoeg slaap en weet je zeker dat je niet te laat komt.

Reageer op artikel:
Heb je ook altijd moeite om uit bed te komen? Dan hebben we goed nieuws voor
Sluiten