Absurde eerste beelden onthuld voor Marvel-serie M.O.D.O.K.

Hulu heeft de eerste bewegende beelden van M.O.D.O.K. onthuld, een stop-motion Marvel-serie die met absurde humor het over een compleet andere boeg gooit dan je van Marvel gewend bent.

Al voor de lancering van Disney+ werd M.O.D.O.K aangekondigd, een stop-motion-serie over de gelijknamige schurk uit de comics van Marvel.

Er leek even sprake van te zijn dat het project gecanceld zou gaan worden. Maar niks is minder waar: afgelopen weekend heeft de Amerikaanse streamingdienst Hulu de eerste bewegende beelden van de merkwaardige show onthuld.

Marvel’s M.O.D.O.K.

Dat deed het bedrijf tijdens New York Comic-Con, dat dit jaar virtueel plaats vond.

De bizarre stop-motion-animatie doet direct denken aan cultklassieker Robot Chicken. Dat is geen toeval: een groot deel van het team achter die legendarische show werkt ook aan M.O.D.O.K.

Patton Oswalt speelt de hoofdrol in de serie. Hij spreekt de stem in van de megalomane superschurk M.O.D.O.K. Hij heeft lang zijn droom nagestreefd om ooit de wereld te veroveren.

Maar na jaren van tegenslagen, mislukkingen en vechten tegen de machtigste helden van de aarde, zit M.O.D.O.K.’s kwaadaardige organisatie A.I.M. in een diep dal.

Midlifecrisis

Verdreven als A.I.M.’s leider, terwijl hij zich ook bezighoudt met zijn afbrokkelende huwelijk en gezinsleven, zal het Mental Organism Designed Only for Killing zijn grootste uitdaging ooit aangaan: een midlifecrisis!

Je merkt het al: dit is niet je typische Marvel Cinematic Universe-verhaal. Dit is geen Daredevil, of The Punisher. De serie verkent het privéleven van de superschurk, en hoe hij een balans probeert te vinden tussen zijn werk voor de kwaadaardige organisatie A.I.M. en zijn veeleisende familie.

Naast Patton Oswalt bestaat de cast onder andere uit Aime Garcia (Lucifer), Ben Schwartz (Parks and Recreation) en Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine).

En Nederland dan?

Een hoop comedy-talent dus. Alles wijst erop dat M.O.D.O.K. een volledig unieke serie gaat worden. Alleen al de klassieke stop-motion-animatie zorgt er al direct voor dat de serie er tussen uit springt tussen de tientallen superheldenseries van dit moment.

Helaas heeft M.O.D.O.K. op het moment van schrijven nog geen releasedatum. Het is überhaupt de vraag hoe Nederlandse Marvel-fans de serie moeten gaan volgen, gezien Hulu hier niet beschikbaar is. Hopelijk heeft Disney met Disney+ een plannetje.

Check hieronder de eerste beelden. Als je niet de gehele panel wilt kijken, dan kun je doorklikken naar 0:20 en 7:29, want op die momenten komen de kersverse beelden voorbij.

Reageer op artikel:
Absurde eerste beelden onthuld voor Marvel-serie M.O.D.O.K.
Sluiten