Sander van den Berg
Sander van den Berg Kleding 19 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Modieus en het proberen waard:zo draag je het Hawaii shirt

Deze zomer is niet het eerste seizoen dat menig man het aandurft, dus van een trend is wellicht niet helemaal meer sprake. Maar als er één mode item is wat goed combineert met de stralende zon van de afgelopen dagen, hét item wat de grauwste straten betovert met een vleugje Aloha, Aloha… dan is het wel het Hawaii shirt

Voordat je verder leest is het belangrijk dat je één gedachte laat varen. Dat beetje smoezelige, veel te grote overhemd met palmbomen wat pensionado’s dragen tijdens een cruise? Daar hebben we het niet over, dus die gedachte kan samen met bompa mee aan boord.

Zoals het gaat in de mode-industrie is het een komen en gaan van trends. Zie je een foto van jezelf van tien jaar terug, de kans is aanwezig dat jij je een apelazarus schrikt van hoe je erbij liep. Ga je echter twintig jaar terug in de tijd, dan is het een feest van herkenning in het huidige straatbeeld. Zo genoot het Hawaiian shirt een grote populariteit nadat Leonardo DiCaprio het droeg in Romeo + Julliet (1996). Jaren daarvoor rockte de King of Rock het shirtje ook best aardig.

Hawaii shirt Leonardo DiCaprio Manners

Veelzijdig mode item

Veelzijdig? Ja, veelzijdig. Behoorlijk zelfs. Omdat het hipper dan hip is en de markt daarom overspoelt wordt met de vrolijke shirts is er voor ieder wat wils. Maar ook in de combinatie kan je alle kanten op. Denk aan het matchen met een pak voor dat Miami Vice gevoel, op een zwarte skinny voor een lading aan stoerheid of een simpele pantalon voor het opwekken van de tropen.

Let wel! Simpel is wel het keyword voor je toekomstige outfits. Het shirt straalt natuurlijke enige hysterie uit. Laat dit de kracht zijn van je outfit door de rest basic te houden. Het Hawaii shirt geeft je precies de extra touch die nodig is.

Onze favoriete Hawaiian shirts

Mocht je na het lezen van dit alles zo geïnspireerd zijn en voel je het al jeuken om jouw verdiende centen te besteden aan wat moois? Wij hebben er, voor elk budget, al een paar voor je uitgezocht.

Hawaii shirt AMI Manners

Deze vrolijkerd van AMI is te koop voor 137 euro.

Hawaii shirt Scotch & Soda Manners

Voor de helft van originele prijs te koop bij Scotch & Soda.

Hawaii shirt River Island Manners

Een echte eyecatcher van River Island.

Er is sale bij AllSaints en laat dat een mooie gelegenheid zijn om wat moois te scoren.

Opzoek naar meer inspiratie voor je zomerse garderobe? Misschien heb je wat aan dit artikel over kleding met een witte toon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Modieus en het proberen waard:zo draag je het Hawaii shirt
Sluiten