Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 mei 2019

7 modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: trends zijn om te maken en niet om te volgen. Toch is het prettig om te weten wat de modetrends voor mannen zijn, al is het voor wat extra inspiratie. Een overzicht van de modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019.

Modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019

Sommige van de onderstaande trends zijn high fashion, andere zijn makkelijk toe te passen. Soms moet je het ook gewoon eens proberen. Zo heb je waarschijnlijk nog nooit overwogen om een pak te dragen met een blote borst, maar dat kan gewoon in 2019. Net als sandalen. Dit zijn zeven grote modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019.

Pakken dragen met een blote borst

De garderobe van een man begint bij een goed pak. In 2019 heb je daar overigens genoeg aan, want een shirt eronder is niet noodzakelijk. Yep, een blote borst onder je pak is een dingetje deze lente en zomer. Dat pak mag in 2019 overigens weer wat losser zitten. We hebben het hier uiteraard over een casual look, bij een zakelijke afspraak raden we wel gewoon een overhemd aan.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, pak, blote buik

Sage groen

Dé modekleur voor mannen in de lente en zomer 2019 is sage, een groene kleur met een kalm uiterlijk en een solide en rustige toon. Erg populair in de Victoriaanse tijd, nu dus weer.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, pak, sage, groen

Linnen

Er zijn weinig stoffen die lekkerder zitten dan linnen. Goed nieuws: linnen is ook een van de modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019, zoals we al eerder schreven. Check onze top 10 mode-items van linnen voor mannen.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, pak, sage, linnen

Sandalen

Jawel, de good old sandalen zijn terug. Maar dan wel een paar stijlvolle hiking-sandalen, waar je ook daadwerkelijk een eindje op kunt lopen. Eén voorwaarde: verzorgde voeten. Dan kun je sandalen zelfs onder een pak dragen. Ter inspiratie het model Aguru Trek van GUCCI.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, pak, sage, groen, sandalen

Patronen

Bloemetjes, geometrische patronen, letters, camouflage, abstractie, fotorealisme, verzin het zo gek of je vindt het terug op je kleding dit jaar. Patronen zijn hot in de lente/zomer van 2019, in de wildste zin van het woord. Ter inspiratie een shirt van JOSEPH en een een Pantalon van GUCCI.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, patronen, gucci

Korte korte broeken

Neem het woord korte broek in deze lente en zomer letterlijk. Een korte broek mag dit jaar heel kort zijn. Getrainde bovenbenen zijn daarbij eigenlijk wel een must, maar daar kan aan gewerkt worden.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, patronen, korte broeken

Canvas sneakers

Er zijn in de sneakerwereld meerdere modetrends voor de lente en zomer van 2019, zoals vies ogende sneakers. Goed, daar doen we dus niet aan mee. Een andere duidelijke trend: canvas sneakers. Bekijk hier onze top 6 canvas sneakers.

trends, modetrends, mannen, lente, zomer, 2019, patronen, gucci, canvas, sneakers, trend, 2019, nike blazer off white

Zonnebrillen-trends van dit jaar

Oké, je outfit is compleet. Maar die maak je natuurlijk af met een zonnebril. Check daarvoor deze 7 coole zonnebrillen-trends voor de lente en zomer van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2019
Sluiten