Manners occasions #30: moderne en luxe tweedehands Audi’s voor nog geen 10K

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Inmiddels zijn we alweer bij editie nummer dertig aanbeland. Ditmaal zijn we voor je op zoek gegaan naar stijlvolle en moderne Audi’s voor een scherpe prijs.

Natuurlijk is modern een relatief begrip, maar in dit geval hebben we gekozen voor maximaal tien jaar oud. Jong genoeg zodat hij qua looks en luxe kan meekomen met nieuwe auto’s, maar ook oud genoeg zodat ze een beetje betaalbaar zijn.

Audi A3 2.0 TDI Sportback – €8.928

In 1996 bracht Audi de A3 op de markt en het duurde niet lang of het was één van hun meest populaire modellen. De compacte middenklasser is praktisch, stijlvol, van hoge kwaliteit en als je goed zoekt, ook nog eens goed betaalbaar. Zeker als je voor de nieuwere modellen uit de tweede generatie gaat, is dit een uitstekende auto voor de moderne gentleman.

Als je tien ruggen in je spaarpot hebt zitten, heb je al best wel wat keuze als je voor een moderne Audi A3 wilt gaan. Deze stijlvolle jongen die we op Autoscout24 vonden bijvoorbeeld. Het gaat hier om de 2.0 TDI variant en dat rijdt toch net even wat lekkerder dan de modellen met een kleinere motor. Verder is hij goed onderhouden en voorzien van de nodige luxe. Cruise control, lederen bekleding, parkeersensoren, lichtmetalen velgen en meer.

Denk je er serieus aan om een Audi A3 te kopen? Klik dan hier om te lezen waar je op moet letten bij het kopen van deze populaire auto.

Audi TT 2.0 TDI q. Pro Line – €9.450

Het is op het randje en meestal ben je niet iets meer kwijt, maar je kunt voor minder dan 10.000 euro een moderne Audi TT vinden . Als je drie ruggen meer gespaard hebt, wordt het wel gemakkelijker om wat moois te vinden. Het voordeel van de moderne TT’s is dat ze minder rond zijn dan hun voorgangers. Hierdoor stond de Audi TT in het verleden vaak bekend als vrouwenauto, maar dat vooroordeel kan wat ons betreft nu dus wel de prullenbak in.

Dit is, zo ver wij weten, de enige moderne Audi TT die op Autoscout24 staat voor minder dan 10k. “Waarom zijn vergelijkbare TT’s dan duurder?” zien we je denken, maar daar is een reden voor. De eigenaar gaat verhuizen naar het buitenland en de TT moet dus snel weg. Het gaat om een 2.0 liter diesel die, wanneer hij niet gebruikt werd, altijd binnen heeft gestaan. Een in uitstekende staat verkerende bolide voor de sportieve gent. Ook zeer geschikt als cadeau voor je vriendin.

Audi A4 Avant 2.0 TFSI Pro Line – €9.750

Voor de Audi A4 geldt min of meer hetzelfde als voor de A3. Ga niet voor de nieuwste generatie uit 2016 of later, maar verdiep je in de modellen die in de acht jaar daarvoor op de markt verschenen. Zelfs met een budget van minder dan 10.000 euro kun je hier namelijk meer dan genoeg geschikte auto’s vinden. Zeker als je voor de station variant gaat, want deze is een stuk beter vertegenwoordigd op de tweedehands automarkt.

Op Autoscout24 troffen we deze Audi A4 Avant aan. Opnieuw hebben we gekozen voor de 2.0 liter optie, al is het in dit geval geen diesel, maar een benzine. Hij is niet alleen krachtig, maar ook ruim, goed onderhouden en ruim in de luxe. Zo geniet je van een lederen multifunctioneel stuurwiel, cruise control, lichtmetalen velgen en heeft hij een een ingebouwd navigatiesysteem. Altijd handig om te hebben.

Meer tweedehands auto’s

Moet je helemaal niks hebben van Audi? Dat kan natuurlijk. Gelukkig vind je in de voorgaande edities van Manners occasions meer dan genoeg andere bolides. We weten zeker dat er wat voor je bij zit. Ga je binnenkort een occasion kopen? Lees dan hier op welke zes essentiële dingen je moet letten.

Reageer op artikel:
Manners occasions #30: moderne en luxe tweedehands Audi’s voor nog geen 10K
Sluiten