Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 20 jan 2020

Waarom Netflix voorlopig een einde maakt aan Mindhunter

David Fincher is met Mindhunter verantwoordelijk voor een van de beste Netflix Originals. De ondergewaardeerde thriller gaat over een FBI task force die seriemoordenaars interviewt om ze beter te leren begrijpen, in de hoop dat met die kennis lopende zaken kunnen worden opgelost.

Waar blijft Mindhunter seizoen 3?

Dat levert een unieke insteek op, in een verder vaak zo cliché uitgevoerd genre. Voeg daar het strakke regiewerk van Fincher (Fight Club, Se7en, Gone Girl) aan toe en je hebt een serie van hoog niveau. Het tweede seizoen kwam vorig jaar uit, en sindsdien kijken fans reikhalzend uit naar een derde lading afleveringen.

Daar moeten we echter langer op gaan wachten dan aanvankelijk de bedoeling was. Netflix heeft namelijk belabberd nieuws: Mindhunter is voorlopig on hold gezet. Sterker nog, de castleden zijn volgens TVLine ook direct van hun contracten af. Dan hebben we het over Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv.

Netflix brengt goed en slecht nieuws

Let wel: Mindhunter is allesbehalve gecanceld, gelukkig. Een woordvoerder van Netflix kwam gelukkig vrijwel direct na dit nieuws met een verklaring. Daaruit blijkt dat Fincher simpelweg druk is met andere projecten, en dat de regisseur daarom tijdelijk Mindhunter even op pauze heeft gezet:

“David is gericht op het regisseren van zijn eerste Netflix-film Mank en op het produceren van het tweede seizoen van Love, Death and Robots. Hij kan Mindhunter in de toekomst opnieuw oppakken, maar in de tussentijd vond hij het niet eerlijk voor de acteurs om hen ervan te weerhouden om naar ander werk te zoeken terwijl hij zelf nieuw werk aan het verkennen was. ”

Verhaal wordt opgebouwd

Dan klinkt het nieuws opeens een stuk minder drastisch, en ook minder nadelig voor de acteurs. Love, Death and Robots is een fantastische anthology-serie van korte animatiefilms voor volwassenen, waarvan al een tweede seizoen is bevestigd. Als David Fincher het niveau van het eerste seizoen weet te evenaren, dan vinden wij het in ieder geval prima om daar even MIndhunter voor op te moeten offeren.

Hopelijk besluit de regisseur in de toekomst wél om weer verder te gaan met zijn thriller-serie. Mindhunter heeft de eerste twee seizoenen immers langzaam opgebouwd naar een groot verhaal rondom BTK, een seriemoordenaar. Het zou doodzonde zijn als daar geen net einde aan kan worden gebreid. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom Netflix voorlopig een einde maakt aan Mindhunter
Sluiten