Redactie
Redactie Life 15 nov 2018

MILK: het restaurant van de Melkweg waar je voor een prikkie heerlijk dineert

De Melkweg is je vast niet onbekend. De concertzaal pronkt al jaren – samen met Paradiso en een aantal kleinere zalen – als het muzikale hart van Amsterdam. Wie lang geleden een concert bezocht, vond aan de achterzijde van het Melkweg-pand een rommelige rookruimte. Nu is dat deel, dat uitkomt op de Marnixstraat, omgetoverd tot een toegankelijk restaurant genaamd MILK.

Het horeca-niveau in het hoofdstedelijke is hoog. Kijk een moment naar links en je struikelt rechts over een cool restaurant, bar of koffietent. De kwaliteit is vrijwel altijd indrukwekkend, de sfeer goed en de stoelen vol. Hoe val je in vredesnaam op in deze enorme berg met restaurants, die nauwelijks voor elkaar onderdoen? MILK is het gelukt, de verrassing was oprecht aangenaam.

MILK restaurant Amsterdam

De sfeer bij MILK

Wees overigens niet bang om in schmutzige, lawaaierige omgeving terecht te komen. Waar de Melkweg ruig is, vind je in MILK serene rust. Wit muren, zwarte elementen en roze (neon) tinten hebben de overhand. De opvallende bar vormt de kern, terwijl de verschillende zithoogtes de ruimte breken en wat spannender maken. Details van wat ooit een melkfabriek was (“oh, vandaar die naam”) vind je terug in de vorm van oude tegeltjes, melkflessen en andere details.

MILK restaurant Amsterdam

Loop je vanuit het restaurant de klapdeuren door naar het toilet, dan kom je in de Melkweg terecht. Zwarte muren en muzikale klanken spelen hier de hoofdrol. Een bewaker zit er ontspannen bij en heeft twee functies: concertkaartjes scannen en indringers tegenhouden. Maak je vanuit de Melkweg rechtsomkeert, dan kom je terug in de oase van rust van MILK. Het restaurant kent overigens nog meer verrassingen, want direct naast MILK schuilt een expositieruimte (gratis toegankelijk vanuit het restaurant). Hier kun in alle rust van verschillende tentoonstellingen genieten.

MILK restaurant Amsterdam

Het menu van MILK

Naast een aangename sfeer, het toffe interieur en de vriendelijke service is het menu eveneens bijzonder aangenaam. De verrassing zit ‘m vooral in hetgeen je krijgt in verhouding met de prijs. Een voorgerecht komt niet boven de 13.50 uit en vooral opvallend: voor het kostbare hoofdgerecht betaal je slechts 18.50 euro. Krijg je daar een schraal bordje voor? Zeker niet. De maaltijden zijn kunstig opgemaakt, ogen zeer luxe en proeven minstens zo aangenaam. Een paar deuren verder betaal je hetzelfde voor uitgedroogd sateetje bij een of andere toeristenvreetschuur.

MILK restaurant Amsterdam

Chef-kok Jermaine Liesdek heeft verdomd goed werk afgeleverd en dat mag best gezegd worden. Verwacht gerechten als tartaar van makreel, burrata (tomaat, olijf, zuurdesem), tonkatsu ramen (chashu, paksoi, ei, tauge, zeewier), risotto, butternut chicken, de galaxy burger en zeebaars. Je lees het al: de keuken is overduidelijk op Azië geïnspireerd. En op de dessertkaart staat uiteraard de Milky Way.

Overigens kun je ook gewoon een drankje aan de bar doen. MILK is evengoed een café als een restaurant. Ook in de middag, tijdens de lunch, ben je meer dan welkom. Benieuwd geworden? Klik hier voor meer informatie. Check hier trouwens alle restaurants waar we eerder hebben gegeten.

MILK restaurant Amsterdam MILK restaurant Amsterdam MILK restaurant Amsterdam
Reageer op artikel:
MILK: het restaurant van de Melkweg waar je voor een prikkie heerlijk dineert
Sluiten