Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Wij zijn fan van Miljuschka en haar ‘plus-size’ shoot in Grazia

Het werd wel weer eens tijd voor een Nederlandse vrouw die ‘het internet breekt’, de terminologie die Paper Magazine ooit in het leven riep na een shoot met Kim Kardashian. Deze zomer is het de beurt aan Miljuschka Witzenhausen met een mooie plus-size shoot, met dank aan Grazia. Wij zijn fan.

Miljuschka Witzenhausen trots op plus-size shoot

De 34-jarige presentatrice, foodwriter en moeder deelde vorige week al een foto uit de shoot voor Grazia. “Met trots sier ik met trots als eerste plus-size model de cover van @grazia_nl de body-issue zomer editie??. Ik ben trots op mn vetjes, putjes en lovehandles. Het is allemaal een investering in smaak en genot, wat uiteindelijk recepten oplevert”, schreef ze bij de onderstaande post.

Cote de boeuf? Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van @grazia_nl de body-issue zomer editie?? Ik ben trots op mn vetjes, putjes en lovehandles. Het is allemaal een investering in smaak en genot Wat uiteindelijk recepten oplevert. Foto @martinsweers Styling @xavieraaubri Visagie @makeupbymettina #bodypositivity #lekkersmikkelen #grazia

34.2k Likes, 2,200 Comments – Miljuschka (@miljuschka) on Instagram: “Cote de boeuf? Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van @grazia_nl de…”

Niets mis mee, zou je zeggen. Maar we wonen natuurlijk in Nederland, dus kwam er veel kritiek. Het ging er vooral om het feit dat ze zich plus-size noemde, terwijl ze maat 40 heeft. En dat terwijl de Body Issue van Grazia juist wil uitdragen dat ieder lichaamstype sexy is. Toegegeven: plus-size is eigenlijk niet meer een term van deze tijd, maar er wordt vooral mee aangegeven dat het niet om een model gaat die aan een onnatuurlijk slank schoonheidsideaal voldoet. Miljuschka Witzenhausen reageerde met de onderstaande foto op de post.

Perzik-seizoen???Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook. Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij zo een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten. Wat voor mij betekent niet iedere dag taart (soms). Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja dan voel ik me ook diep ongelukkig. Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft 2 kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische sex en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor. Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect. Kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt. Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!! Foto @martinsweers Magazine @grazia_nl Styling @xavieraaubri Visagie @makeupbymettina

43k Likes, 4,171 Comments – Miljuschka (@miljuschka) on Instagram: “Perzik-seizoen???Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize…”

“Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plus-size lichaam val. Dat is maar goed ook. Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75 kilo met een lengte van 165 centimeter. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mijn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. [].

De Grazia ‘Body Issue’ met de volledige plus-size shoot van Miljuschka Witzenhausen ligt nu in de winkel.

Jaaa, de nieuwe Grazia ligt in de winkel en niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen siert de cover. Wat je kunt verwachten? Miljuschka over haar rol als body positivity activist, de dramatische kraamweken van Meghan Markle, zó krijg je een bikinilijf in 0 weken, Jamie Li slaat na eerste boekenrel terug met een tweede boek, zo mix en match je je badpak voor een day- en night-look en nog veel meer. Dus… get it while it’s hot!

119 Likes, 15 Comments – Grazia Nederland (@grazia_nl) on Instagram: “Jaaa, de nieuwe Grazia ligt in de winkel en niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen siert de…”

Goed, dan is het nu tijd voor champagne!

Ik was lekker in slaap gevallen op het strand. Wekservice mede mogelijk gemaakt door @philipvanierschot??‍♀️ —————– #lekkerbijtanken #nietinscenegezet #zelfsdekidswarenverrast #bloedordinair #maartegrappigomniettedelen bikini by @anianibeachwear

15.4k Likes, 489 Comments – Miljuschka (@miljuschka) on Instagram: “Ik was lekker in slaap gevallen op het strand. Wekservice mede mogelijk gemaakt door…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wij zijn fan van Miljuschka en haar ‘plus-size’ shoot in Grazia
Sluiten