Miljonair worden? Dit moet je dagelijks opzij leggen om het op je 65e te zijn

Stiekem dromen we er allemaal weleens van: miljonair worden. Hoe lekker zou het zijn om op je 65e financieel onafhankelijk wakker te worden? Om te kijken hoe realistisch dat is, rekende Business Insider uit hoeveel je per dag of per maand opzij zou moeten zetten om dat droomplaatje te bereiken.

We waarschuwen alvast: met de ontbrekende spaarrente op dit moment, moet je ook gaan beleggen wil je miljonair worden. Al zouden we daar nog een paar weken mee wachten. Alleen met een bedrag opzij zetten ben je er nog niet. Je moet ook rendement op dat bedrag hebben om uiteindelijk die magische miljoen te bereiken. Maar over hoeveel inleg en hoeveel rendement hebben we het hier?

Per dag en per maand inleggen

Business Insider maakte een schematische weergave van hoeveel geld je opzij moet zetten. De tabel laat diverse opties zien op een rendement van 2, 3, 5 en 7 procent. Hoe vroeger je begint, des te minder je per dag hoeft in te leggen.

dagelijkse inleg om miljonair te worden
Bron: Business Insider

En hoe zit dat dan per maand? Bij de maandelijkse bedragen zie je het best hoe realistisch het is om als ‘normaal’ persoon miljonair te worden.

Maandelijkse inleg om miljonair te worden
Bron: Business Insider

Tip: met deze spaarchallenge spaar je 10K in een jaar

Hoe haalbaar is het?

Dromen mag natuurlijk altijd en naar meer financiële vrijheid toewerken door goed te sparen en te beleggen ook. Maar hoewel op papier miljonair worden zeker een mogelijkheid is, gokken we dat het in werkelijkheid niet echt haalbaar is.

Zo moet een 20-jarige zelfs bij 2 procent rendement meer dan 1.100 euro opzij zetten, een 55-jarige ruim 7.500 euro. Niet echt haalbare bedragen – en dan is er nog niet eens rekening gehouden met belastingen.

Er is wel één les die we hieruit kunnen trekken: beleggen op de lange termijn is een van dé manieren als je rijk wil worden. Hoe jonger je begint, des te hoger het bedrag zal oplopen. Maar let op: beleg alleen met geld dat je niet per se nodig hebt.

Starten met beleggen? Zo pik jij een graantje mee van de winstgevende huizenmarkt

Reageer op artikel:
Miljonair worden? Dit moet je dagelijks opzij leggen om het op je 65e te zijn
Sluiten