Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk bereikt unieke mijlpaal: dit is de miljoenste Tesla

Het is feest bij het Amerikaanse autobedrijf Tesla. Geheel terecht, want deze week rolde de miljoenste elektrische auto van de band. Een enorme mijlpaal voor het bedrijf van Elon Musk. Daar houdt het bij Tesla alleen nog lang niet op. Zo wil het bedrijf zijn nieuwe fabriek in Shanghai verder uitbreiden om nog meer te kunnen produceren.

Gigafactory in China

Afgelopen december opende Tesla een gigantische fabriek in de Chinese stad Shanghai. Deze zogeheten gigafactory moest één doelstelling ondersteunen: het realiseren van 150.000 auto’s per jaar. Een enorme doelstelling van het bedrijf van Elon Musk, maar de lat kan nog hoger. Uit een document van persbureau Reuters blijkt dat de productie in de gigafactory flink zal toenemen. Tesla wil meer eigen onderdelen produceren. Om dat te bereiken moet een groot deel van de productie naar China. Het is mede dankzij deze enorme fabrieken dan het bedrijf een bijzonder mijlpaal bereikt heeft.

Mijlpaal voor Elon Musk: Miljoenste Tesla

Tesla is het eerste merk dat miljoen elektrische auto’s heeft geproduceerd. De miljoenste auto die van de band rolde was een rode Model Y. Het goede nieuws, met de rode Model Y in de hoofdrol, deelde Elon Musk via Twitter. Het merk produceert al tien jaar lang op grote schaal elektrische auto’s. Een indrukwekkende prestatie, want er is meer concurrentie dan je zou denken. In China zijn er allen al behoorlijk wat bedrijven die op grote schaal elektrische auto’s produceren.

Stevige concurrentie

Het Chinese merk BYD, Build Your Dreams, is ook een grote speler in de wereld van de elektrische autobouwers. BYD is een partner van Daimler en het merk werd afgelopen oktober door Tesla gepasseerd. Tot die tijd had BYD meer elektrische voertuigen verkocht dan het bedrijf van Elon Musk. Knap staaltje werk van Tesla om al eerste de mijlpaal van één miljoen te bereiken. Op naar de twee miljoen elektrische auto’s.

Tesla
(Afbeelding: Tesla)

Lees hier een artikel over de Model 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Elon Musk bereikt unieke mijlpaal: dit is de miljoenste Tesla
Sluiten