Jan
Jan Life 19 feb 2019

Mike Tyson bood een verzorger ooit 12.000 dollar om te vechten met een gorilla

Wat zou er gebeuren als één van de meest succesvolle en tegelijkertijd meest controversiële boksers aller tijden, Mike Tyson, zou vechten met een gorilla? We zullen het nooit weten, maar de kans was aanwezig dat het gevecht zou hebben plaatsgevonden. In een interview vertelde de voormalige wereldkampioen dat hij ooit de bewaker van een dierentuin een bedrag van bijna 12.000 dollar had aangeboden om hem met een gorilla te laten vechten.

Mike Tyson bood 12.000 dollar om te mogen vechten

Het voorval dateert alweer van enige tijd geleden, eind jaren 80, toen Mike Tyson nog getrouwd was met Robin Givens. Tysons maakte er een gewoonte van om na de openingsuren met Givens rond te lopen in de dierentuin. Op een gegeven moment zag het koppel het verblijf van de gorilla’s en zagen ze het dominante alpha mannetje.

De nu 52-jarige Tyson zei dat het hem opviel dat de zilverrug gorilla de andere gorilla’s pestte. Hij wilde er maar al te graag wat aan doen. Eenmaal in de dierentuin aangekomen besloot Tyson de bewaker om te kopen door hem bijna 12.000 dollar te betalen, als hij het verblijf van de gorilla’s mocht betreden. Gelukkig accepteerde de bewaker het voorstel niet en kan Mike Tyson het verhaal nu nog navertellen.

Ooit waren drie Bengaalse tijgers zijn huisdieren

Dit is zeker niet de eerste keer dat Mike Tyson in het nieuws staat als het gaat om bijzondere verhalen over dieren. Zo had hij in zijn hoogtij dagen een leuke verzameling wilde dieren. Drie Bengaalse tijgers waren zijn huisdieren: twee dames genaamd Kenya en Storm en een mannetje met de naam Boris. Elke tijger kostte maar liefst 70.000 dollar exclusief de kosten voor de verzorging. Dure hobby heb je dan. Dat het ook voor Tyson (te) duur bleek te zijn, werd duidelijk toen hij aan het einde van zijn carrière gedwongen was om de dieren te verkopen.

Financieel knockout

Geld en Tyson zijn niet altijd een gelukkige combinatie geweest. Een slechte financiële begeleiding en persoonlijk wanbeleid zijn er de oorzaak van dat Tyson, nu gepensioneerd, nooit een flink vermogen heeft kunnen opbouwen via zijn carrière. Zo begon hij in het jaar 2000 met een eigen vermogen van 3,3 miljoen dollar.

In totaal verdiende hij in datzelfde jaar een bedrag van 65 miljoen. Dan heb je een leuk bedrag op je spaarrekening staan zou je denken. Niet voor lang als je Mike Tyson heet. Dan geef je het volledige bedrag in een jaar tijd uit, onder andere aan auto’s. Het zal dan ook niemand verbazen dat de wereldkampioen in 2003 failliet werd verklaard.

Iemand die ook een gat in zijn hand heeft, is Nicolas Cage. Klik hier voor zijn acht meest bizarre aankopen.

VTThe Guardian

Reageer op artikel:
Mike Tyson bood een verzorger ooit 12.000 dollar om te vechten met een gorilla
Sluiten