Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 26 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Evander Holyfield over rematch tegen Mike Tyson: ‘Als hij mij slaat…’

Het gevecht der boks-opa’s neemt steeds serieuzere vormen aan. Zowel Mike Tyson als Evander Holyfield zijn vol in training voor een ‘rematch’ en het publiekelijke uitdagen is begonnen.

Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: ‘Iron Mike’ zal hem moeten uitdagen. “Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike Tyson wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen”, aldus ‘The Champ’.

Rematch voor goed doel

Evander Holyfield en Mike Tyson zijn sinds enige tijd weer in training en de geruchten over een ‘rematch’ worden steeds sterker. Op social media circuleerden zelfs al foto’s van een affiche waarop de twee Amerikaanse ex-wereldkampioenen in het zwaargewicht staan afgebeeld, met als datum 11 juli en Diriyah in Saudi-Arabië als plaats van handeling. De officiële bevestiging ontbreekt echter nog altijd. Een deel van de opbrengst zou in elk geval ten goede komen aan de vele slachtoffers van het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten.

“Als hij mij slaat, zal ik hem terugslaan”, verzekerde Evander Holyfield. “Ik word 58 en hij 54, maar als je in goede gezondheid bent en die respecteert door de juiste dingen te doen, heb ik geen enkel bezwaar tegen een nieuw duel tussen ons.”

De beet van Mike Tyson in het oor van Evander Holyfield

Evander Holyfield veroverde tot vier keer toe de wereldtitel bij de zwaargewichten. ‘The Champ’ heeft met Tyson nog een oude rekening te vereffenen. Ooit beet ‘Iron Mike’ tijdens een wereldtitelgevecht een stukje uit een oor zijn opponent, die in 2014 zijn lange loopbaan beëindigde.

Mike Tyson geldt als een van de beste boksers ooit. Hij had als eerste zwaargewicht de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze ook nog te prolongeren. Hij stopte in 2005. Tijdens zijn carrière zat hij jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting.

Check ook: McGregor belooft Mayweather te verslaan in ‘onvermijdelijke rematch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evander Holyfield over rematch tegen Mike Tyson: ‘Als hij mij slaat…’
Sluiten