Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Oorlogsfilm Midway verslaat iedereen behalve Joker

Eindelijk weer eens een lekkere klassieke oorlogsfilm in de bioscoop. En eentje die scoort. Midway komt binnen op nummer twee in de bioscooplijst, met alleen Joker voor zich. En dat is natuurlijk geen schande, want die film breekt record na record.

Midway scoort in de bioscoop

Het oorlogsdrama Midway van regisseur Roland Emmerich doet het in de Nederlandse bioscopen beter dan bijvoorbeeld de romantische kerstkomedie Last Christmas, geïnspireerd door het bekende liedje van George Michael. Daar werd juist veel van verwacht, maar bij deze films zullen de bezoekers natuurlijk vooral rond de feestdagen aantrekken. Midway komt in ieder geval binnen op de tweede plek van de bioscooplijst; Last Christmas staat op de derde plek. Joker staat nog steeds ver boven de rest op de eerste plaats.

Midway trailer (2019) | Nu in de bioscoop

Bekijk nu de spectaculaire trailer van WOII-epos Midway. Pearl Harbor was slechts het begin… Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (o.a. Ed Skrein, Woody Harrelson, Luke Evans en Nick Jonas) naar het witte doek.

Klassieke oorlogsfilm met veel actie en een sterrencast

In Midway weet de Amerikaanse marine zich te herstellen, nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Maar Pearl Harbor was slechts het begin, zo blijkt. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen – die sterk in de minderheid zijn – met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

midway, trailer, bioscoop, oorlogsfilm
Bron: Dutch Filmworks (Afbeelding: Dutch Filmworks)

Midway is een film van regisseur Roland Emmerich, bekend van onder meer Indepencence Day. Emmerich brengt de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een sterrencast naar het witte doek. Onder anderen Ed Skrein (Game of Thrones), Woody Harrelson (Cheers) Luke Evans (The Hobbit), Aaron Eckhart (Olympus Has Fallen) en Patrick Wilson (Fargo seizoen 2) spelen een rol in de film.

Joker

Op de eerste plek staat na zes weken nog steeds ongenaakbaar Joker. Het verhaal over de aartsrivaal van Batman trok in de Nederlandse bioscopen al bijna een miljoen bezoekers. Acteur Joaquin Phoenix geldt als een grote kanshebber bij de Oscars 2020 in februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oorlogsfilm Midway verslaat iedereen behalve Joker
Sluiten