Stuff

Microsoft verrast: de surface tablet is awesome

Microsoft heeft beloofd dat Windows 8 het beste tablet OS op de markt gaat worden. En om dit kracht bij te zetten hebben ze een serieus stukje hardware ontwikkeld. Maak kennis met Microsoft Surface.

Surface is een tablet en een volwaardige PC in één. De Pro versie van de tablet draait een Intel i5 processor (dezelfde die in de MacBook Air zit) en heeft een scherm dat bijna net zo scherp is als het Retina display van Apple. En… one more thing… het draait de volwaardige versie van Windows 8. Dat betekent: geen gezeik met kleine apps die lang niet hetzelfde doen als echte software. Je hebt gewoon de volledige versies van Photoshop en Office altijd op je tablet staan.

surface01

Daarnaast rockt de Surface een van de coolste computeraccessoires die we tot nu toe hebben gezien. De tablet komt namelijk met een magnetische cover, net als die van Apple. Met het grote verschil dat de cover fungeert als een ultra-dun toetsenbord. Dit is een briljante move van Microsoft. Alleen al door de cover willen we dit ding hebben. Bij Apple zullen er ongetwijfeld een aantal mensen zijn die hun hoofd tegen de muur aan bonken omdat ze dit niet zelf hebben bedacht…

surface02

Helaas is er nog geen prijs en timing beschikbaar gemaakt. Maar we verwachten dat de pro-versie qua prijs zal liggen bij de MacBook Air en de standaard-versie bij de prijs van de iPad.

Hoe dan ook… Microsoft is terug in de game.

surface03surface04

19-06-2012 - Slaven