Jelle van Es
Jelle van Es Game 5 jul 2016

Micro Machines World Series brengt klassieke reeks terug

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Project Cars 2.

Eindelijk, Micro Machines is terug. De reeks die ooit begin jaren negentig begon op de NES werd voor het laatst gezien in 2006, toen er een matig exemplaar op de PlayStation 2 uitkwam. Sinds die tijd is het stil rondom de kleine auto’s die over picknickkleden en door tuinen scheuren. Totdat Micro Machines World Series deze week werd uitgebracht.

Micro Machines World Series

Nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc

Hoewel het een fijne game is, moeten we wel een duidelijke kanttekening maken. De uitgever heeft er vooraf voor gekozen om de game met een vriendelijke prijs op de markt te brengen. De game is voor 25 euro te koop en is zodoende moeilijk te vergelijken met titels die je voor 60 euro in de winkel vindt.

Het resultaat van deze prijs is dat de game qua content relatief beperkt is. Je hebt eigenlijk twee mogelijkheden. Of je speelt de game samen met een paar vrienden op de bank of je speelt potjes online tegen de rest van de wereld. Er is geen modus waarin je een verhaal doorloopt (wat in een game als deze overigens een beetje gek is) of een opzet waarbij je diverse cups moet voltooien en dingen vrijspeelt. Ook zijn er slechts iets meer dan tien verschillende voertuigen waar je uit kunt kiezen en is het aantal banen dat wordt voorgeschoteld wat minimaal.

Er zijn dus veel punten waar je de game op kunt afrekenen. En dat zou ook helemaal terecht zijn. Je zou dan echter wel voorbij gaan aan de pure lol die je er mee beleeft. Micro Machines World Series is namelijk zo’n typische game voor ‘erbij’. Na een lange dag werken even op de bank ploffen en een paar races doen tegen de rest van de wereld is fijn. Natuurlijk strijd je daarbij om de eerste plaats, maar met in totaal 12 racers kan de strijd om plaats zes ook al fantastisch zijn. Er gaat niks boven het uitschakelen van een tegenstander met een power-up om vervolgens hem vlak voor de finish te passeren. Of in de bocht een klein tikje uitdelen, zodat hij van de tafel afvalt en dus veel tijd verliest.

Naast de racemodus heb je ook nog Elimination, dat een reeks van korte sessies is. Als je als speler daarbij uit het beeld valt, dan val je uit. Degene die dit het langste volhoudt, wint de sessie en neemt zodoende een voorsprong in het klassement. Een potje kan lang doorgaan, omdat een potentiële winnaar zijn voorsprong als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen wanneer hij een paar keer achter elkaar gelijk als eerste wordt uitgeschakeld. Hierdoor blijft het lang spannend.

Het is de lol die dan ook overheerst. Micro Machines World Series is een uitstekende game om in je collectie te hebben en er soms bij te pakken. Met die insteek is het gewoon een heerlijke titel.

Reageer op artikel:
Micro Machines World Series brengt klassieke reeks terug
Sluiten