Pim Jansen
Pim Jansen Life 21 apr 2020

Dit is het drankje van Michael Jordan in The Last Dance

Als je de Netflix-documentaire The Last Dance kijkt wil je Michael Jordan knuffelen, hem een bal toegooien en weten wat hij drinkt.

Na het zien van The Big Lebowski is de kans groot dat je voor de rest van je leven een White Russian bestelt in cocktailbars. Maar wat heeft Michael Jordan daar toch voor aanlokkelijk drankje naast zich staan. Appelsap? Whisky? Wat gaan wij in het vervolg bestellen als we worden geïnterviewd voor een documentaire?

Wat Michael Jordan drinkt in The Last Dance

Sorry, we smeren het al veel te lang uit. Het drankje waarmee ‘his airness’ de interviews voor The Last Dance doorkwam is een tequila van Cincoro. Hé, maar wacht eens even, is dat niet het merk waarvan Michael Jordan samen met LA Lakers-SEO eigenaar van is?

Yep, Michael Jordan snoept tijdens de interviews in The Last Dance van zijn eigen handel. Dat gaat tegen de regels van iedere drankhandelaar in, maar voor de basketballegende en ondernemer gelden op ieder vlak andere wetten.

Cincoro Tequila

Cincoro Tequila is een merk dat zichzelf omschrijft als ‘award-winning family of small batch tequilas that are ultra-smooth, naturally rich and delicious‘. Flessen gaan de deur uit voor 1.600 dollar. Niet het spul dat je weg tikt met citroen en zout. In de Verenigde Staten wordt de van oorsprong Mexicaanse drank op een manier gedronken zoals wij dat met een cognac of whisky gewend zijn.

Er ontstond wat discussie op social media over de verstopte marketing in de documentaire, waaronder het glas met Cincora Tequila. Als je wat minder argwanend bent, kun je het ook interpreteren als iemand die gewoon aan het genieten van zijn eigen product. Een boer koopt ook geen aardappelen bij de supermarkt als hij ze zelf teelt.

Lovende recensies voor de documentaire

Hoe dan ook, de eerste twee afleveringen van de tiendelige documentaire The Last Dance staan sinds deze week op Netflix. De documentaire gaat over Michael Jordan en de Chicago Bulls in de jaren 90. Centraal staat het seizoen 1997-1998, het laatste succesjaar van een gouden generatie. De recensies stromen binnen en op Rotten Tomatoes scoort de docu een zeldzame maximale score van 100 procent. Wij zeggen: tequila erbij en kijken. Check hier het overzicht van de recensies.

Check ook: De carrière van Kobe Bryant (1978-2020) in 24 iconische foto’s

Reageer op artikel:
Dit is het drankje van Michael Jordan in The Last Dance
Sluiten