Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Metaverse-crypto’s gaan ‘sky high’ sinds rebranding Facebook

Facebook kondigde vorige week aan dat het moederbedrijf verdergaat onder de naam Meta. Nadat Mark Zuckerberg dit nieuws op voor hem karakteristieke robotachtige wijze bekend maakte, schoten de koersen van metaverse-crypto’s de lucht in.

Nieuws doet het altijd goed in crypto-land. Investeerders zien de Facebook-naamswijziging als een enorme zegen voor diverse metaverse-tokens en gelinkte projecten. Met name Decentraland (MANA) profiteerde van de enorme spike in interesse; de MANA-koers steeg in luttele dagen meer dan 400%.

Drie metaverse-crypto’s die fors in waarde zijn gestegen

De verwachting was toch wel een beetje dat de NFT-hype op z’n laatste benen liep. Niet is minder waar, zo blijkt uit de explosief gestegen vraag naar metaverse NFT’s toen het nieuws van Facebook bekend werd. Deze drie NFT’s profiteerden maximaal.

1. Decentraland (MANA) +400%

Een van de grootste projecten in de virtuele wereld is Decentraland. Een metaverse platform waar gebruikers virtueel vastgoed kunnen kopen en verkopen. MANA fungeert als betaalmiddel op het platform. Eigendom van landgoed wordt gekocht met deze cryptocurrency. Vervolgens wordt met een NFT (LAND) vastgelegd wie wat bezit. Decentraland draait op Ethereum, het blockchain-netwerk achter Ether, ’s werelds op een na grootste digitale valuta.

2. The Sandbox (SAND) +300%

Het Sandbox-gamingplatform stelt gebruikers in staat een virtuele wereld te bouwen met behulp van non-fungible tokens. Een klassieke mix die inspeelt op de toekomst van digitaal gamen en het gebruik van digitale middelen, zoals NFT’s. Met partners als Snoop Dog staat The Sandbox volop in de aandacht. De rapper met een voorliefde voor het groene gras heeft zijn eigen mansion nagebouwd in deze virtuele wereld en iedereen is welkom. Dat niet alleen, de koers van SAND steeg in nog geen vier dagen van iets meer dan 1 naar ruim 3 dollar.

3. Enjin (ENJ) + 50%

De meest bescheiden jongen tussen deze drie metaverse-crypto’s kende een respectabele koersstijging van 50%. Enjin is gericht op zowel gaming als zakelijke use cases. Het platform wordt gebruikt om ENJ-ondersteunende digitale activa te maken. Denk hierbij aan alles van kunst-NFT’s tot digitale vouchers en voorwerpen die zijn te gebruiken in verschillende video- en zakelijke games.

Wat is de metaverse eigenlijk, en wanneer kunnen we erin? Dat lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.