Metamorphosis trailer: brute horrorfilm gaat Oscar-winnaar Parasite achterna

Doordat Parasite de Oscar voor Beste Film heeft gewonnen worden steeds meer Zuid-Koreaanse films internationaal uitgebracht. Nu is het tijd voor Metamorphosis.

Dat is fantastisch nieuws, vooral voor fans van keiharde thrillers en horrorfilms. In die genres excelleren Zuid-Koreaanse regisseurs met inventieve en strakke films, waar Hollywood het steeds vaker op safe speelt.

Metamorphosis gaat Parasite achterna

Onlangs zetten we al zes onmisbare keiharde Zuid-Koreaanse films voor je op een rijtje. Binnenkort kunnen we een zevende film aan dat lijstje toevoegen. Maak kennis met Metamorphosis, een nieuwe horrorfilm uit Zuid-Korea die een grootschalige internationale release krijgt.

De film wordt in Zuid-Korea geprezen om de inventieve en verrassende twist die regisseur Hong-seon Kim aan demonische bezetenheid weet te geven.

Demoon verwoest familie

Het verhaal volgt Joong-Su, een exorcist, die ‘de confrontatie aan moet gaan met een demoon die hij in het verleden op tragische wijze niet wist te verslaan toen hij de familie van zijn broer aanviel.’

De demoon neemt de vorm aan van verschillende familieleden om verwarring en wantrouwen te zaaien, waardoor de sterke band van de familie van binnenuit wordt vernietigd. Met zijn geliefden in gevaar, moet Joong-Su de demoon opnieuw onder ogen zien, met gevaar voor eigen leven.

Niet de zoveelste horrorfilm

Je merkt het al regisseur Hong-seon Kim serveert niet de zoveelste horrorfilm waarin een klein meisje door een demoon wordt bezeten. Hij verrast de kijker door op subtiele wijze een ogenschijnlijk normaal gezin van binnenuit te verwoesten.

De cast bestaat onder andere uit Bae Sung-Woo, Sung Dong-Il, Jang Young-Nam, Kim Hye-Jun, Cho Yi-Hyun en Kim Kang-Hoon. Namen die je nu waarschijnlijk nog niks zeggen, maar die je hopelijk na het zien van Metamorphosis direct op IMDb op gaat zoeken.

Release en trailer

Of Metamorphosis in de buurt weet te komen van Parasite gaan we vanaf 2 juli ontdekken. Dan komt de horrorfilm namelijk uit in Amerika. Over een Nederlandse release is op het moment van schrijven nog niks bekend. Hopelijk kunnen horrorfans er snel digitaal mee aan de slag.

Metamorphosis Zuid-Koreaanse films horror
(Afbeelding: Acemaker Movieworks)
Metamorphosis Zuid-Koreaanse films horror
(Afbeelding: Acemaker Movieworks)
Reageer op artikel:
Metamorphosis trailer: brute horrorfilm gaat Oscar-winnaar Parasite achterna
Sluiten