Geniaal! Dankzij Spotify is geen enkel optreden van Metallica hetzelfde

Een concert bezoeken van je favoriete band of artiest blijft een unieke ervaring. Je kunt thuis een plaatje opzetten, maar dat is bij lange na niet hetzelfde. Soms moet je de muziek gewoon beleven. Daarnaast word je vaak ook nog eens weggeblazen door de vette show. Toch is er altijd één ding waar je echt op hoopt en dat is natuurlijk dat je favoriete nummers ten gehore worden gebracht. Daarover hoeven Metallica-fans zich gelukkig geen zorgen te maken.

De legendarische metalband heeft namelijk een slimme manier gevonden om het publiek precies te geven wat ze willen. Met hun gigantische oeuvre is het onmogelijk om alles te spelen. Het is zelfs al lastig om al hun grote hits in één show te proppen. Gelukkig hebben ze daar iets bijzonders op gevonden. De band maakt namelijk gebruik van Spotify om erachter te komen wat het publiek wil horen.

Metallica en Spotify

Dankzij de populaire streamingdienst zijn er bergen aan data over de muzikale voorkeur van de gebruikers. Daar maakt Metallica dankbaar gebruik van. Bij ieder concert wordt aan de hand van data bepaalt welke nummers er op de setlist komen. Hierbij wordt er gekeken naar welke nummers het populairst zijn in dat gebied. Hier kunnen namelijk grote verschillen tussen zitten. Zo houden ze in Zuid-Amerika vooral van de full-on metalplaten van Metallica, terwijl bij ons een concert niet compleet is zonder het legendarische Nothing Else Matters.

Metallica – Live from Edmonton, Canada (August 16th 2017) [Full Webcast]

Want to learn how to play guitar and support my channel? Consider trying the free trial over at GuitarTricks.com using my ref-link: https://www.guitartricks.com/trial_splash.php?a_aid=5acba6a2a817b Thanks! ————- “What a summer!! Thank you to some of the craziest, most passionate, intense avid fans on the planet!!

Geen concert hetzelfde

Hierdoor is ieder concert anders en zul je nooit twee keer dezelfde setlist horen. Je zou misschien denken dat dit lastig is voor de band, maar ook voordat Metallica gebruik maakte van Spotify data waren ze al zeker niet eentonig. Sterker nog, ze hebben sinds 2003 geen enkele keer dezelfde setlist gespeeld. In het verleden keken ze naar welke van hun nummers het vaakst op de lokale radio gespeeld werden en nu zijn ze dus overgestapt naar Spotify. Goed om te zien dat ze met de tijd meegaan om de fans de best mogelijke show te geven.

BroBible

Reageer op artikel:
Geniaal! Dankzij Spotify is geen enkel optreden van Metallica hetzelfde
Sluiten