Jeremy Brouwer
Jeremy Brouwer Life 31 mei 2016

Met je dame op vakantie? Overweeg Cascais

Cascais is een van oudsher vissersdorp in Portugal aan de Costa de Lisboa. In deze rustige badplaats combineer je zon en cultuur. Cascais is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Lissabon of Sintra. Ideaal voor een vakantie met je vriendin of vrouw.

Klimaat

Cascais kent een aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur in de zomermaanden tussen de 26 en 30 graden. Er staat vaak wel een windje waardoor het soms wat koeler kan aanvoelen. Dit zul je vooral merken aan de temperatuur van het zeewater, die gemiddeld 19 graden is. Dit komt ongeveer overeen met onze Noordzee. De temperatuur in Cascais is goed te doen als je niet houdt van de hitte van de Zuid-Europese binnenlanden. ’s Avonds koelt het behoorlijk af. Het is aan te raden om een jas en vest mee te nemen voor in de avonduren.

Wat te doen in Cascais?

Deze badplaats is kleinschalig en kent een authentieke sfeer welke terug te zien is in het oude centrum met kleine straatjes en gezellige terrasjes. Waarom zou je voor Cascais kiezen?

De sfeer van de stad
Cascais kent een gemoedelijke sfeer en voelt minder toeristisch aan doordat er relatief weinig Nederlands te vinden zijn. Je vindt hier veel Portugezen die op vakantie zijn in eigen land, maar ook veel Spanjaarden. Daarnaast tref je nog wat Duitsers, Engelsen en Belgen aan. De gehele stad is leuk om eens doorheen te lopen of fietsen. Overal in het historisch centrum proef je de geschiedenis. Ga bijvoorbeeld naar het Forte de São Jorge de Oitavos of loop door het Parque Marechal Carmona.

Stranden
Cascais kent niet één groot, uitgerekt strand. Op verschillende plekken langs de kust in het centrum vind je kleine zandstrandjes. Door de wind, is het niet altijd even aangenaam op aan het strand te liggen. Dit verschilt van dag tot dag. Het mooiste strand vind je echter iets verder uit het centrum. Praia de Guincho is een prachtig strand en een paradijs voor surfers.

Fiets huren
Op verschillende plaatsen in de stad kun je gratis BiCas fietsen huren. Het enige wat je hoeft te doen, is het invullen van je gegevens en het afgeven van de identiteitsbewijs. Door de aanleg van fietspaden kun je gemakkelijk langs de kustlijn fietsen. Fiets bijvoorbeeld naar de Boca do Inferno. Dit uitkijkpunt geeft je een fantastisch uitzicht op de wilde zee die op de rotsen klapt.

Eten & drinken

Het eten in Cascais is zeer gevarieerd, maar typerend voor dit vissersdorpje zijn toch wel de visgerechten. Voor de vleesliefhebber is echter ook genoeg keuze. Typisch Portugees is de Portugese steak. Voor heerlijke Italiaanse gerechten is il Siciliano aan te bevelen. Houden jij en je dame meer van tapas? Ga dan zeker een keer eten bij Valerio in de haven of TIP&TAPAS in het zijstraatje van het centrum. Hier zit het bijna altijd vol dus reserveren is aan te raden. Raadpleeg verder een app zoals Foursquare om nog meer leuke restaurants te vinden.

Festas do Mar
Festas do Mar is een jaarlijks festival in de laatste week van augustus. Tijdens dit 10-daagse festival vult Cascais zich in de avonduren met mensen en zijn er iedere avond wel wat optredens. Als je naar Cascais gaat, is het zeer aan te raden om tijdens de Festas do Mar te gaan. Een en al gezelligheid met eten, drinken, muziek en vuurwerk.

De perfecte uitvalsbasis

Vanuit Cascais kun je gemakkelijk andere plaatsen bezoeken die zeker de moeite waard zijn. Denk hier aan de hoofdstad Lissabon, Estoril of Sintra.

Lissabon
Een bezoek aan de hoofdstad Lissabon mag natuurlijk niet ontbreken. Binnen 45 minuten zit je met de trein in het centrum van Lisboa. Tips: Oceanário de Lisboa, Santa Justa lift, Kathedraal van Lissabon en een tramritje door de stad.

Estoril
Estoril ligt op een steenworp afstand en is ook gemakkelijk te bereiken met de trein. Hier kun je ’s avonds gezellig wat eten om vervolgens je geluk te beproeven in het grootste casino van Europa.

Sintra
Zin in een cultureel dagje uit? Sla dan zeker Sintra niet over. Dit heuvelachtige dorpje huisvest twee mooie bezienswaardigheden: het Palácio Nacional de Sintra (Paleis van Sintra) en het Castelo dos Mouros (Morenkasteel). Zie onderstaande foto’s en je begrijpt waarom je dit gezien moet hebben. Vanuit Cascais kun je hier gemakkelijk met bus 403 of 417 komen. Stap op bij het busstation en binnen 30 minuten (bus 417) tot 60 minuten (bus 403) ben je in Sintra. Ga zo vroeg mogelijk, want het kan erg druk worden later op de dag.

Reageer op artikel:
Met je dame op vakantie? Overweeg Cascais
Sluiten