Redactie
Redactie Stuff 23 mrt 2016

Met deze innovatie kun je drie kwartier onderwater blijven

Wij hebben al vaker geschreven over toffe gadgets voor op en in het water, zoals dit elektrische wakeboard, of de Subwing waarmee je onder water achter een boot kunt hangen. Tof, maar mensen zijn niet gemaakt voor lange periodes onder water. Gelukkig vonden onze vrienden van WANT deze te gekke ‘kunstmatige kieuwen’ van Triton.

De redactie van WANT.nl hield de Triton gills al geruime tijd in de gaten. Ze werden namelijk zo’n twee jaar geleden als concept gelanceerd. Nu zijn ze de conceptfase voorbij en kun je ze daadwerkelijk kopen. Deze kunstmatige kieuwen zijn in staat om drie kwartier lang zuurstof uit het water te halen zodat jij maximaal vijfenveertig minuten lang onafgebroken onder het wateroppervlak kunt blijven. En dat zonder zware duikuitrusting. Te gek! Check ‘m hier voor meer informatie en prijzen.

Vraagtekens over haalbaarheid

Dit concept klinkt haast te mooi om waar te zijn. Kan dit stukje techniek echt werken? Rutger Houweling, hoofdredacteur van WANT, onderzocht het en kan het volgende melden: ‘De ontwikkelaars zijn nu twee jaar verder met de ontwikkeling van de technologie en zijn druk bezig met het aanvragen van de patenten. We moeten uiteraard bewust zijn van het feit dat het om een hoax kan gaan. Of dat de ontwikkelaars het uiteindelijk toch niet voor elkaar krijgen. Zoals wij bij de Zano drone hebben gezien. Een van de ontwikkelaars, Saeed Khademi, belooft in de comments in elk geval dat er snel updates met nieuwe video’s komen. Daarnaast kun je hem een mail sturen als je meer over de technologie wilt weten.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Met deze innovatie kun je drie kwartier onderwater blijven
Sluiten