Redactie
Redactie Cars 25 nov 2016

Met deze échte formule 1 wagen mag je de openbare weg op

Een formule 1 wagen voor op de openbare weg? Net als wij denk je wellicht: tuurlijk, zal wel. Maar deze komt er écht bij in de buurt én is gebouwd door de F1 carrosserie-specialisten van Lola, in het verleden actief met een eigen F1-team.

Lola begon 15 jaar geleden met het bouwen van een formule 1-wagen die in Engeland op de openbare weg zou mogen rijden. Dat zij hier vijftien jaar over hebben gedaan, zegt wel iets over wat voor een helse klus dit was.

Maar de Lola F1R is nu een feit en mag daadwerkelijk de weg op. Het is nog een one-off en helaas lijkt het daarbij te blijven. Bonhams gaat ‘m veilen voor een bedrag van naar schatting tussen de €60.000 en €90.000.

Max Verstappen spelen op de ring A10

Wat krijg je voor dat geld? Een écht Lola formule 1-chassis uit 1996. In dit chassis zou in principe een 3.0 liter V8 formule-1 motor van Cosworth moeten liggen, maar dat apparaat was op geen enkele manier aan te passen zodat-ie aan de emissie-eisen zou voldoen. In plaats daarvan is de Lola F1R voorzien van een 2.0 liter turbomotor. Ach, in de echte F1 rijdt men tegenwoordig met nóg kleinere turbomotoren.

Wil je meer lezen over deze bijzondere bolide? Lees er meer over op Silodrome.

Reageer op artikel:
Met deze échte formule 1 wagen mag je de openbare weg op
Sluiten