Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Netflix 4 december 2019

Netflix onthult Messiah: CIA onderzoekt nieuwe Jezus in bloedstollende thrilller

Binnenkort schittert Peter Dinklage in een film over drie patiënten die denken dat ze Jezus Christus zijn. Ook Netflix gaat in 2020 knallend van start met een soortgelijk onderwerp, in de vorm van de thriller-serie Messiah.

Messiah: CIA onderzoekt nieuwe Jezus

Dat is een nieuwe Netflix Original waarvan zojuist de eerste trailer is verschenen. De serie vertelt het verhaal van een CIA-agent die een merkwaardige opdracht krijgt. Hij moet namelijk een charismatisch Jezus-achtig figuur onderzoeken.

Dat figuur, gespeeld door Mehdi Dehbi, heeft namelijk een grote achterban, volgelingen, die geloven dat hij wonderen kan doen. De CIA maakt zich zorgen: Is dit echt Jezus Christus of een andere bovenaardse entiteit, of hebben we hier met een gevaarlijke oplichter te maken?

De show is bedacht door Michael Petroni, de man achter The Book Thief. De regie is in handen van James McTeigue (V for Vendetta) en Kate Woods (Rectify). Het concept is in ieder geval al direct fascinerend. Wat zou er gebeuren als iemand anno 2019 opeens zou claimen dat hij de zoon van God is, en er ook nog eens een wereldwijde groep volgelingen mee weet op te bouwen?

Messiah Netflix trailer
Bron: Netflix

Meerdere perspectieven

Door onderwerpen als sociale media, mediagekte in het algemeen en indoctrinatie erbij te pakken heeft Netflix een uniek project te pakken. Het is immers totaal geloofwaardig dat de CIA in zou willen grijpen als een charismatische leider zoveel volgelingen en invloed weet te vergaren dat hij wereldwijde politieke macht heeft.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven: de CIA-agent, een prediker uit Texas, zijn dochter, een Palestijnse vluchteling en een journalist.

Bijna op Netflix

Een ambitieus project dus, maar als alles slaagt dan heeft Netflix een unieke hitshow te pakken. Laat maar komen! Messiah staat vanaf 1 januari 2020 op de streamingdienst. Het blijft wennen, maar dat is al over minder dan een maand!

Check ook de show Ragnarok, een mythologische Netflix Original die nog deze maand zijn debuut maakt.

Reageer op artikel:
Netflix onthult Messiah: CIA onderzoekt nieuwe Jezus in bloedstollende thrilller
Sluiten