Redactie
Redactie Cars 14 februari 2017

Ultieme bad ass luxe: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Neem eens drie van de ultieme dingen die Mercedes-Benz te bieden heeft, zoals een G-Klasse, AMG en Maybach. Combineer dat nu eens. Voila: de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.

Exorbitant

‘Landaulet’ is een toevoeging die alleen de meest exorbitante Benzen verdienen. Als je een Landaulet-model ziet, weet je dat het een bijzondere wagen is. Hierin is het beste van het beste verenigd. Case in point: deze Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. Hij is belachelijk krachtig (een bi-turbo V12 met 630 pk en 1000 Nm), belachelijk snel (0-100 km/u in iets meer dan 5 seconden en daarmee sneller dan Schwarzenegger’s elektrische G-klasse) en belachelijk luxe.

Deze über-offroader is vooral een feest voor de (achter)passagiers. De auto is voorzien van een volledig te openen dak (met luxe bekleding en uiteraard met elektrische bediening), twee 10 inch beeldschermen, met leer afgewerkte houten tafels en een glazen scherm dat op verzoek de bestuurder van de passagiers kan scheiden voor extra privacy. De achterstoelen zijn overgenomen uit de S-klasse en voorzien van opblaasbare luchtkamers voor maximaal comfort. Vanzelfsprekend kunnen rug en benen gemasseerd worden door de zetels. Voor vermoeide kuiten is er een steuntje. Lekker.

Gigantisch

De wagen is werkelijk gigantisch: met een lengte van 5.35 meter is-ie langer dan een S-klasse, om over de hoogte en breedte nog maar te zwijgen. Zijn gigantische 325/55 R 22 (ja, 22 inch) wielen zijn zo veel mogelijk op de hoeken geplaatst voor maximale ruimte binnenin.

Er zullen slechts 99 exemplaren van de wagen worden gebouwd. Een prijs is nog niet bekend. Potentiële eigenaren zullen daar niet wakker van liggen: ook met een prijs van een half miljoen euro zal-ie binnen no time zijn uitverkocht.

Reageer op artikel:
Ultieme bad ass luxe: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet
Sluiten