Mercedes E63 S AMG Estate: droom voor gezin, nachtmerrie voor sportwagens

Stel je voor: je hebt je duur verdiende centen geïnvesteerd in een sportwagen die al heel lang op de verlanglijst stond. Je wilt je nieuwe aanwinst uiteraard uitproberen op het asfalt. Alles gaat lekker, totdat je plotseling links wordt ingehaald door een station (!) inclusief snottebellende kinderen op de achterbank. Maak kennis met de ultieme gezins- slash sportauto: de nieuwe Mercedes-Benz E63 S AMG estate.

Mercedes heeft de nieuwe AMG E63 S AMG Estate onder de doeken vandaan gehaald en om te laten zien hoe snel deze station is, duiken we de cijfers in. De wagen heeft een 4.0 liter bi turbo V8 met negen versnellingen en 612 pk (supercar territorium). Hij gaat van 0 naar 100 km/h in 3.5 seconden; een record voor deze klasse. Hiermee ga je sneller dan met bijvoorbeeld Mercedes’ eigen AMG zijn eigen AMG-GT en de Porsche 911. In je familiebak on steroids. Laat dat even bezinken.

Daarnaast heb je de beschikking over een drift mode. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Alles bij elkaar is dit waarschijnlijk de meeste praktische supercar op de markt.

Reageer op artikel:
Mercedes E63 S AMG Estate: droom voor gezin, nachtmerrie voor sportwagens
Sluiten