Redactie
Redactie Cars 9 mrt 2017

Wat Porsche kan….. kan de Mercedes-Benz AMG GT Concept beter?

Porsche is, om het even populair te zeggen, aardig wat shine aan het pakken met de Panamera. Eerst was er de nieuwe Panamera en vervolgens als donderslag bij heldere hemel vorige week die brute Panamera Sport Turismo. Dat zit Mercedes-Benz natuurlijk helemaal niet lekker en dus komen zij met de Mercedes-Benz AMG GT Concept.

Porsche mag dan wel druk aan het innoveren zijn en allerlei niches opvullen, bij Mercedes-Benz vinden ze natuurlijk dat zij de koningen van de niche zijn. Niet zo gek als je kijkt naar hun modelaanbod. Er is vrijwel geen segment waarin het merk niet opereert. Maar een échte Panamera concurrent was er nog niet. Die gaat er nu wel komen.

Mercedes-Benz heeft met de CLS al jarenlang een fraaie vierdeurscoupé in huis. Hoewel ook die te verkrijgen is in brute AMG-trim, is het toch een wagen die iets meer op luxe dan op sportiviteit is gericht. Ook is ie een slagje compacter dan de Panamera. Bij Mercedes-Benz stak men de koppen bij elkaar en de conclusie was duidelijk: op basis van de AMG GT moet er een nieuwe vierdeurscoupé komen die de concurrent van Porsche écht te lijf kan gaan. Voila: de Mercedes-Benz AMG GT Concept, een voorbode van een vierdeurs AMG GT die dit najaar officieel zal worden onthuld.

Mercedes-Benz levert geen half werk. Ze willen Porsche écht te lijf gaan en lijken dit te willen doen met een vermogen dat de Panamera in de schaduw zet. De concept car beschikt over een 4.0 liter V8 van AMG én een elektromotor. Deze hybride sporter is goed voor – hou je vast – 805 pk! Sprinten van 0-100 km/u moet in minder dan 3 seconden kunnen.

De nieuwe bolide zal in september worden onthuld. Misschien is er tegen die tijd ook nieuws over een eventuele shooting brake variant… De CLS heeft die immers ook, evenals de Panamera….

[socialpoll id=”2425694″]

Reageer op artikel:
Wat Porsche kan….. kan de Mercedes-Benz AMG GT Concept beter?
Sluiten