Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 7 mei 2019

Deze heerlijke Mercedes-AMG S 65 is de laatste met een V12 motor

Je kunt zeggen wat je wilt van Mercedes, ze weten hoe ze mooie auto’s moeten maken en in de spotlights komen. Als Mercedes dan een limited edition-model aankondigt, kun je ervan uitgaan dat het model is om van te watertanden. De Mercedes AMG S 65 Final Edition is dus een beest van een wagen, waarvan er maar 130 gemaakt worden. Pink maar vast een traantje weg, want dit is het laatste AMG-model met een V12 motor.

Mercedes AMG S 65 Final Edition, de laatste met een V12 motor

De hoogglans Obsidian Black afwerking in combinatie met de matte bronzen accenten geven de wagen een bijna mysterieuze uitstraling. Houde we van. Die bijzondere kleur zien we ook terug in de multi-spaak 20-inch wielen, waarmee de wagen helemaal af is.

Mercedes

De luxe sedan beschikt over een 6.0-liter twin-turbo V12-motor van 630 pk welke met gemak 2.300-4.300 toeren per minuut produceert. Hier dus geen milieuvriendelijke motor die wordt aangedreven door een indrukwekkend aantal batterijen. De V12 motor slaagt er nu in om in iets meer dan vier seconden op te trekken naar 100 kilometer per uur. Dit is dus de manier waarop Mercedes-AMG afscheid zal nemen van haar modellen met een V12 motor. Niet slecht. Na dit model volgen er alleen nog hybrides. Ach, goed voor het milieu.

Nu al een collector’s item

Naast de indrukwekkende prestaties onder de motorkap heeft de binnenzijde ook behoorlijk wat te bieden. Het kleurschema aan de buitenzijde wordt subtiel doorgevoerd in het interieur. De zwarte Nappa lederen stoelen met koperen naden geven de luxe sedan een een nog completere uitstraling. Opvallend zijn de gemotoriseerde achterstoelen, die je kunt aanpassen voor optimaal comfort tijdens het rijden. Er zijn slechts 130 exemplaren van deze Mercedes te koop. Mocht je zo fortuinlijk zijn om een dergelijk model aan te schaffen, dan weet je zeker dat je in een collector’s item rijdt. Meer technische specificaties en beelden vind je hier.

Mercedes

Op zoek naar een betaalbare Mercedes? Check dan deze drie vette tweedehands campers van de Duitse autofabrikant.

Reageer op artikel:
Deze heerlijke Mercedes-AMG S 65 is de laatste met een V12 motor
Sluiten