Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

7 looks die we blind overnemen van Memphis Depay

Memphis Depay is een van de grote helden van het nieuwe Oranje, dat ons hart gestolen heeft. Waar het een paar jaar geleden nog over zijn hoed ging, gaat het nu over zijn goals, assists en het voorspoedige herstel van zijn knieblessure. Maar wij gaan weer terug naar die hoed.

De stijl van Memphis Depay

Die hoed was natuurlijk hartstikke cool, vreemd om daar massaal zo over te vallen. Deden we ook niet bij Stevie Ray Vaughan. We hebben nooit een reden kunnen bedenken waarom muzikanten wel een hoed mogen dragen en voetballers niet. Memphis Depay besteedt aandacht aan zijn uiterlijk en dat is hem te prijzen. 7 looks die we blind van hem overnemen.

Daddy Cool

Dad sneakers zijn al een tijd lang hot, de Dad-snit is dat nu ook. Net wat grotere T-shirts en de broeken mogen weer wijder. Memphis Depay geeft hier zijn eigen draai aan met een ketting, klok en lekkere zonnebril. Het T-Shirt is van het onder voetballers populaire Gigi Vitale en koop je hier.

Men in Black

Wauw, dit staat hem goed. Het klassieke zwarte pak met een wit shirt en een zwarte smalle das is een van de modetrends voor het najaar van 2019. Memphis Depay ownt deze look. De schoudertas maakt het studentikoos, terwijl de zonnebril het geheel juist weer die glamoureuze glans geeft. Perfect gecombineerd.

Urban Chique

De spits van Oranje is wat serieuzer geworden, zowel binnen als buiten de lijnen. Deze urban look onderstreept dat. Ook lezen op straat doe je in stijl.

Ghana Style

Memphis Depay heeft Ghanese roots die hij niet verloochent, hoe de band met zijn vader ook is. Bekijk in deze documentaire hoe de voetballer teruggaat naar die roots. In Ghana zien de mannen er perfect uit, de mooiste kleuren en patronen sieren het straatbeeld. De Oranje-held snapt deze look, maar nog veel belangrijker; hij snapt ook dat dove en blinde kinderen in Ghana hulp nodig hebben en zet zich hier vol voor in.

Sergeant Pepper

Of hij dit jasje heeft geleend van Paul McCartney of Ringo Star weten we niet, feit is dat Memphis Depay met deze look prima tussen het bonte gezelschap op de albumhoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band past. Dit jasje willen we ook!

90’s Hiphop

Van The Beatles naar de hiphop van de jaren 90. Ook die stijl, die weer helemaal aan het terugkomen is, past hij moeiteloos toe.

Smooth Boy

Ook dit is Memphis Depay. Smooth, sigaartje erbij en lekker varen. “Ik hoop dat Memphis Depay en ik ooit samen een sigaar roken, want als dat het geval zou zijn, dan hebben we iets gewonnen aan het eind van het seizoen”, zei voormalig trainer Bruno Génésio van Olympique Lyon na de ophef over de sigaar.

Bonus: The Lion is Home

Als Memphis Depay is gearriveerd in het trainingskamp van Oranje, waar hij zich zo thuis voelt, post hij tegenwoordig een foto met de begeleidende tekst ‘The Lion is Home’. En met het nieuwe Oranje weet je dan dat het weer ouderwets uitkijken is naar een potje voetbal van het Nederlands Elftal. In deze look gaat hij Nederland nog vaak blij maken. Hopelijk herstelt deze held op tijd voor het EK.

? Check ook: 5 tijdloze looks die we stelen van Michiel Huisman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 looks die we blind overnemen van Memphis Depay
Sluiten