Felix Decavel
Felix Decavel Human Interest 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De 10 meest bezochte websites wereldwijd én in Nederland

Alvast bedankt voor deze klik, want helaas maakt Manners er nog geen deel van uit. Maar waar brengen jullie dan wel de meeste tijd door online? Dit zijn de tien meest bezochte websites van Nederland én de wereld.

Behalve het ontbreken van Manners en van bepaalde ‘pikante’ websites gericht op volwassenen, vinden we eigenlijk heel weinig verrassingen terug.

De meest bezochte websites in Nederland

De cijfers hebben we uiteraard niet zelf bij elkaar opgeteld, anders zou Manners natuurlijk geen enkele vorm van concurrentie dulden voor de eerste plaats. Het lijstje hieronder met de meest bezochte websites in Nederland is gebaseerd op data verzameld door Similarweb, een webanalysebedrijf gespecialiseerd in webverkeer en -prestaties.

Op nummer één vinden we uiteraard google.com terug, maar aangezien ook google.nl in de top tien staat (op plaats vijf) hebben we Nederlandse versie van de zoekmachine eruit gelaten. Genoeg gesurft, dit zijn de tien meest bezochte websites van Nederland.

 1. Google
 2. YouTube
 3. Facebook
 4. Nu.nl
 5. Outlook / Hotmail / Live
 6. Wikipedia
 7. AD.nl
 8. Twitter
 9. Instagram
 10. Nos.nl

De eerste drie ‘adult’ websites – waarvan je de namen gemakkelijk zelf kan raden – vinden we pas terug op plaatsen 14, 21 en 24.

De meest bezochte websites wereldwijd

Verder heeft Similarweb ook de verzamelde data in een lijstje gegoten van meeste bezochte websites ter wereld. En ook wereldwijd blijven de handen vaker wel dan niet op het toetsenbord.

 1. Google
 2. YouTube
 3. Facebook
 4. Twitter
 5. Instagram
 6. Baidu
 7. Wikipedia
 8. Yandex
 9. Yahoo
 10. Whatsapp

De meeste websites zullen iedereen wel bekend voorkomen. Baidu is de populairste zoekmachine in China. Yandex is dat eveneens voor Rusland, al heeft het giga-bedrijf wel een kantoor op Schiphol. Sterker nog, Arkady Volozh, de grote baas van Yandex, werd vorig jaar nog door krakers uit zijn Amsterdamse grachtenpand getrapt.

Lees ook waar je de beste steakrestaurants op aarde vindt (en nummer vier ligt om de hoek). Of check de landen met de hoogste en laagste pensioenleeftijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.