Volgens de wetenschap is dit meest (en minst) aantrekkelijk James Bond-acteur

Het lijstje met eisen voor de functie van 007 is behoorlijk pittig. Je moet bedreven zijn achter het stuur, met een wapen overweg kunnen, je mannetje staan in een knokpartij, je sociale skills moeten op orde zijn en ook goede looks mogen niet ontbreken. Pittige eisen, maar dat laatste puntje blijkt meer een pre dan een keiharde eis te zijn.

Als we de wetenschap mogen geloven is namelijk niet iedere James Bond-acteur even aantrekkelijk. Dit ontdekte een onderzoeker die de gezichten van de zes bekendste 007-acteurs onder de loep nam. Hij analyseerde Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig met behulp van de Greek Golden Ratio van Beauty Phi.

De aantrekkelijkste James Bond-acteur

Volgens dit model is er een perfect gezicht dat wordt bepaald op basis van de vorm van je gezicht en afmetingen en plaatsing van je oren, ogen, mond et cetera. Het is een soort masker en als jouw gezicht daar perfect in past, ben je blijkbaar aantrekkelijk. Deze methode is nu dus losgelaten op alle James Bond-acteurs en de uitkomst is nogal opvallend en niet iedereen zal het hier mee eens zijn.

Over de nummer één kunnen we het waarschijnlijk allemaal eens zijn, want daar staat volgens velen de beste Bond ooit: Sean Connery. Hij kwam in zijn hoogtijdagen met 89,2 procent overeen met het ideaalbeeld. Niet slecht, maar ook Roger Moore (88,8 procent) en Timothy Dalton (86,5 procent) die de top drie compleet maken, mogen niet klagen. Pierce Brosnan en George Lazenby maken met 85,3 procent en 85,2 procent net geen aanspraak op het eremetaal.

Daniel Craig als hekkensluiter

Wie zien je denken: waar is Daniel Craig dan gebleven? Nou, de huidige James Bond is de hekkensluiter. Zijn neus is te groot en heeft niet de juiste vorm, hij heeft te dunne lippen en zijn gezicht is te breed. Of Daniel Craig door dit onderzoek slecht slaapt, lijkt ons niet. Hij wordt immers gezien als één van de betere 007-acteurs en bewijst hiermee dat je meer nodig hebt dan alleen looks om te slagen als MI6 agent.

Reageer op artikel:
Volgens de wetenschap is dit meest (en minst) aantrekkelijk James Bond-acteur
Sluiten