De nieuwe ‘Narcos’ heet ‘The Mechanism’ en staat nu op Netflix

Narcos behoort zonder twijfel tot het beste wat Netflix te bieden heeft. De eerste drie seizoenen van de serie werden vol lof onthaald. We kunnen dan ook niet wachten op het vierde seizoen, dat hopelijk later dit jaar gaat verschijnen. Dat duurt dus nog even, maar niet getreurd! Want vanaf vandaag staat The Mechanism online. Een bloedstollend spannende serie van de makers van Narcos.

Voor de nieuwe serie verlaten we Colombia en verhuizen we naar buurland Brazilië. Dat betekent een verandering van landschap, maar ook een verandering van criminele activiteiten. Ditmaal gaat het niet om de strijd tegen de cocaïnehandel, maar om één van de grootste witwasoperaties ooit.

Er komt een game uit gebaseerd op Netflix’ ‘Narcos’

Witwaspraktijken en corruptie

In The Mechanism volgt de kijker een groep rechercheurs die zich moeten gaan buigen over een op het eerste oog doorsnee witwaszaak, maar als snel wordt duidelijk dat er een gigantisch corruptienetwerk achter zit. Tot dit netwerk behoren niet alleen criminelen, maar ook prominente figuren zoals politici en grote spelers uit de zakenwereld. Zo verandert een eenvoudige zaak al snel in een duister politiek spel.

Om de serie zo authentiek mogelijk te maken, hebben de makers ervoor gekozen om alleen lokale acteurs in te huren. In tegenstelling tot bij Narcos gaan we in The Mechanism dus geen bekende gezichten zien.

The Mechanism op Netflix

Of de makers van Narcos opnieuw een topserie in handen hebben, kunnen we vanaf nu gaan ontdekken. Het eerste seizoen van The Mechanism staat namelijk vanaf vandaag online op Netflix. Deze bestaat uit acht afleveringen die gemiddeld zo’n driekwartier duren. Zet dus maar een streep door al je weekendplannen en klik hier om de Braziliaanse onderwereld in te duiken.

Reageer op artikel:
De nieuwe ‘Narcos’ heet ‘The Mechanism’ en staat nu op Netflix
Sluiten