Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe McLaren Elva heeft een virtueel voorruit en 815 pk

Het Engelse merk McLaren komt met een nieuw lid van de ultimate series. In deze ultimate serie kun je de meest extreme McLaren’s vinden zoals de pijlsnelle hybride P1 en de 800 pk sterke Senna. Aan dat rijtje kan nu de McLaren Elva toegevoegd worden. Deze dakloze supercar is misschien wel het extreemste wat de Engelsen ooit gebouwd hebben.

Specificaties

Met de Elva doet het merk een knipoog naar de jaren zestig, waar geracet werd met de eerste generatie van deze sportauto. De nieuwe roadster is net zo puur als de McLaren Elva uit de jaren zestig was. Het is de lichtste auto die McLaren ooit gebouwd heeft met dank aan het superlichte materiaal koolstofvezel. Achter de twee stoelen vinden we een achtcilinder motor die met twee turbo’s 815 pk produceert. Dit in combinatie met het lichte chassis zorgt voor weerzinwekkende cijfers. 100 kilometer per uur wordt bereikt binnen de 3 seconden en in 6,7 seconden zit je op de 200 kilometer per uur.

McLaren Elva
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Luchtsysteem waardoor je kan ademen

Het is met dit soort snelheden wel gebruikelijk om een voorruit te hebben, maar die heeft de McLaren Elva dus niet. Om te voorkomen dat je weggeblazen wordt of simpelweg niet kunt ademen, heeft McLaren een ingenieus luchtsysteem bedacht. Door luchtinlaten in de neus te plaatsen en de rijwind vlak voor de cabine omhoog te blazen ontstaat een virtueel raam. Dit Active Air Management System is uit te schakelen voor de echte purist, die dan wel aangeraden wordt een helm te dragen.

McLaren Elva
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Prijs McLaren Elva

De McLaren Elva komt in een gelimiteerde oplage van 399 exemplaren en mocht je er eentje op de oprit willen plaatsten, dan moet je ongeveer 1,8 miljoen euro neerleggen. Een hoop geld, maar dan rij je wel in de lichtste en meest extreme McLaren ooit. Je er moet trouwens wel snel bijzijn, want de eerste roadsters zijn al verkocht aan trouwe klanten van het merk. Scrol hieronder door de foto’s en volg ons vooral op Instagram. Lees hier meer over de auto.

Login * Instagram

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

McLaren

Reageer op artikel:
De nieuwe McLaren Elva heeft een virtueel voorruit en 815 pk
Sluiten