Wheels 5 dec 2018 Jan de Raab

Duitse tuners bouwen de McLaren 720S om tot een nietsontziend monster

Ooit gedroomd over een echte snelle wagen? Zo één die in minder dan drie seconden van 0 naar 100 accelereert en met het grootste gemak de magische grens van 300 kilometer per uur haalt. Die bestaat al zul je denken..de McLaren 720S. De jongens van het Duitse Novitec vonden zelfs dat nog te weinig en gingen aan de slag om de prestaties even iets op te krikken.

Kopie van de McLaren Senna

Het mag altijd net even ietsje sneller. Dat was zo’n beetje de gedachte achter het project wat aan de basis stond van de McLaren 720S N-Largo. Ondanks het al indrukwekkende koppel van 770 Nm, een top van 341 km/u en een indrukwekkende acceleratiesnelheid van 2.9 seconden. De bekende tuningspecialist stopte daar nog wat extra’s in en één van de snelste wagens was geboren. Dat hij verdacht veel weg heeft van de McLaren Senna nemen we dan maar even voor lief.

Ayrton Senna

De Duitsers slaagden erin om de specificaties dusdanig op te schroeven dat Ayrton Senna de neiging zou hebben om te herrijzen uit zijn graf. Waar de heren van Novitec normaliter mooie modellen weten te creëren, is nu de overeenkomst met de McLaren Senna duidelijk aanwezig. En dat de wagen extreem snel is zal je dan ook niet verbazen:

  • 806 PK
  • 0 – 100 km/u in 2.7 seconde
  • 0 – 200 km/u in 7.5 seconde
  • Topsnelheid: 348 km/u
  • 0-liter twin-turbo V8 motor

Het kost wel een paar centen

Gezien de vergelijking met de McLaren Senna is het maar de vraag of je als geslaagde kapitalist in zo’n slap aftreksel gezien wilt worden. Het kost dan ook wel een paar centen om die tuningkit aan te schaffen. An de andere kant, als je het je kunt permitteren om een standaard McLaren 720S aan te schaffen, dan heb je vast nog wel een paar centen liggen voor de optionele verbeteringen. Wees in dat geval er wel snel bij, Novitec maakt namelijk slechts vijftien van dit soort exemplaren.

FHM

Reageer op artikel:
Duitse tuners bouwen de McLaren 720S om tot een nietsontziend monster
Sluiten