Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 29 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Is deze heftige beschuldiging de reden dat Conor McGregor stopt met vechten?

MMA-fans kregen onlangs een behoorlijk verrassing gepresenteerd. Zonder enige aanleiding liet Conor McGregor via Twitter weten te stoppen als professioneel MMA-vechter. Dat was op 26 maart. Enkele uren later kwam het bericht naar buiten dat de Ierse kooivechter beschuldigd wordt van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Uiteraard heeft dat niks te maken met Conor’s beslissing om te stoppen. Tenminste als we de woordvoerder van de Ier mogen geloven.

Conor McGregor verrast met zijn aankondiging

De aankondiging dat Conor McGregor zou gaan stoppen met zijn sport kwam als volslagen verrassing. Volgens Dana White, president van de UFC, is dat helemaal geen verrassing, sterker nog, White vindt het niet meer dan logisch. “Conor heeft het geld om met pensioen te gaan en zijn eigen whisky verkoopt heel goed”, aldus White tegen de zender ESPN.

“Het is heel logisch. Ik zou ook stoppen als ik hem was. Hij stopt met vechten, niet met werken. Zijn whisky zal hem wel bezighouden, en ik weet zeker dat hij ook nog met andere dingen bezig is. Het was geweldig om hem te zien vechten, hij heeft geweldige dingen bereikt in de sport. Ik ben heel blij voor hem en ik kijk ernaar uit hoe hij buiten de octagon even succesvol wordt als erin.”

Damage control

Dat laatste zou nog wel eens tegen kunnen vallen. Volgend The New York Times is de Ier aangeklaagd wegens grensoverschrijdend gedrag. Het vermeende misbruik zou hebben plaatsgevonden in het Beacon Hotel, waar McGregor regelmatig verblijft tijdens zijn bezoeken aan Ierland. Het hotel ligt op 25 minuten rijden van Crumlin, waar McGregor is opgegroeid. McGregor is nog niet officieel in staat van beschuldiging gesteld, maar een woordvoerder ontkent tegenover The New York Times dat de aankondiging van zijn pensioen te maken heeft met het strafrechtelijke onderzoek. Ondertussen heeft de Ierse politie het onderzoek nog niet afgerond en blijft de uitkomst nog ongewis.

Ondertussen doet het team van McGregor verwoede pogingen om de schade beperkt te houden. Afgelopen dinsdag sprak Karen Kessler, woordvoerder van het juridische team van McGregor, met ESPN. “Dit verhaal circuleert al enige tijd en het is onduidelijk waarom het nu wordt gemeld,” aldus Kessler. “De veronderstelling dat de aankondiging van Conor’s pensionering verband houdt met dit gerucht, is absoluut onjuist. Mocht Conor in de toekomst toch besluiten om weer te gaan vechten, dan moet het in een omgeving zijn waar vechters worden gerespecteerd vanwege hun waarde, hun vaardigheden, hun harde werk en hun toewijding aan de sport.”

Niet de eerste keer

Voor de Ier is het overigens niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met justitie. Eerder verschenen er al beelden dat de MMA-vechter op gewelddadige wijze een bus buiten gebruik probeerde te stellen en vrij recent werd hij gearresteerd in Florida op verdenking van het stelen van de telefoon van een fan toen die een foto van de Ier wilde maken.

Of de 30-jarige McGregor zijn MMA carrière daadwerkelijk beëindigt, moet overigens nog blijken. In april 2016 zei hij ook klaar te zijn met vechten, om vervolgens nog drie keer mee te doen aan een gevecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is deze heftige beschuldiging de reden dat Conor McGregor stopt met vechten?
Sluiten