Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 19 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

McGregor belooft Mayweather te verslaan in ‘onvermijdelijke rematch’

Conor McGregor heeft gezworen om Floyd Mayweather te verslaan in een rematch die de Ierse MMA-vechter en bokser onvermijdelijk noemt.

Of Maywather zit te wachten op een nieuwe Money Fight is de vraag. “Tjongejongejonge, deze kinderen zijn net een stelletje clowns uit het circus. Ze blijven maar komen. Ik moet er keer op keer weer om lachen. Het enige wat ik doe, is genieten en mijn geld tellen”, aldus de bokser vorig jaar tegen TMZ over een rematch tegen Mcgregor. Maar inmiddels weten we dat beloftes en dit soort uitspraken in het wereldje lege hulzen zijn.

Bemoedigende woorden van bokslegende Mike Tyson

McGregor noemt de rematch in ieder geval onvermijdelijk. De Ierse vechter kwam met de verklaring nadat niemand minder dan bokslegende Mike Tyson hem onlangs prees vanwege zijn boksgevecht tegen Mayweather. Die ging verloren, maar Tyson was lovend over de Ier. “Het was zijn eerste echte bokswedstrijd tegen een van de beste boksers van de afgelopen honderd jaar. En hij hield het tien ronden vol!”, aldus Iron Mike.

Het vorige gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather vond plaats in 2017 en kwam bekend te staan als Money Fight. De Amerikaanse bokser had tot dat moment 49 officiële wedstrijden gebokst, die hij allemaal won. Meer dan de helft werd zelfs beslist met een knock-out. De Ierse MMA-vechter had nog nooit een officiële bokswedstrijd gespeeld. Maar pas in de tiende ronde maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd, omdat McGregor niet meer recht op zijn benen kon staan. Naar verluidt kreeg Mayweather 275 miljoen dollar voor het gevecht en McGregor 130 miljoen.

Conor McGregor: ‘Ik weet hoe ik Floyd Mayweather moet pakken in een rematch’

Maar nu zijn de kaarten ander geschud, als je de Ierse vechter mag geloven. “Met de kennis van nu weet ik hoe ik Mayweather moet verslaan in een onvermijdelijke rematch. Daar durf ik mijn leven op te wedden.”

Nu is het wachten op een reactie van de Amerikaanse bokser. Kenners en fans denken nog altijd dat dat McGregor in een bokswedstrijd kansloos is tegen Mayweather. Maar één statistiek zal de fans van de Ierse MMA-vechter vertrouwen geven: hij heeft nog een rematch verloren.

Check ook: Mike Tyson gaat de drugsindustrie in en opent zijn eigen wietplantage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McGregor belooft Mayweather te verslaan in ‘onvermijdelijke rematch’
Sluiten