De McGregor vs. Khabib persconferentie was episch, dit zijn de hoogtepunten

Nog anderhalf nachtje slapen en dan is het zover. Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov. Een gevecht waar wel al tijden naar uitkijken. Niet alleen vanwege de actie in de ring, maar ook alles daaromheen. Conor is een eersteklas trash talker en we konden dan ook niet wachten op de UFC persconferentie. En terecht, want de kemphaan uit Ierland stelde ons gisteravond niet teleur.

Om te beginnen was hij te laat en dan hebben we het niet over tien minuutjes. Nee, Conor McGregor kwam lekker een half uurtje na de afgesproken tijd aanwandelen. In zijn witte hemd en grijze joggingbroek. Hij gaf het drukke verkeer de schuld dat hij te laat was, maar daar was natuurlijk niks van waar. De Ier heeft psychologische oorlogsvoering tot kunst verheven en ook deze keer schoot hij weer met scherp.

Khabib laat niet met zich sollen

Door te laat te komen, wilde hij zijn opponent Khabib irriteren. Conor wil zijn voorbereiding saboteren en hem uit zijn ritme halen. Daar heeft de Rus overigens geen boodschap aan, want tegen de tijd dat The Notorious binnen kwam lopen, was de Khabib er alweer vandoor. Ik wacht op niemand zei hij. “Het is drie uur, het publiek is er, de pers is er, Dana White is er, dus we beginnen gewoon.” Niet veel later was hij er echt klaar mee. Hij toonde nog even zijn kampioensriem en verliet het pand.

ESPN on Twitter

I don’t need [to] wait for nobody.” -Khabib Nurmagomedov opens the UFC 229 press conference without Conor McGregor there. https://t.co/SU3FOFgb3T

FloCombat on Twitter

KHABIB HAS LEFT THE BUILDING 😂 https://t.co/MrVbiiU1kp

Khabib beantwoorden voordat hij vertrok nog wel een paar vragen van de pers en de haat richting zijn tegenstander werd nog maar weer eens duidelijk. Dit is een persoonlijk gevecht en de Rus wil in de ring wraak nemen. Zo gaf hij aan dat hij na afloop Conor geen hand zal geven. Of hij nu wint, of verliest. Het voornamelijk Ierse publiek reageerde hierop met het nodige boe-geroep.

MMAFighting.com on Twitter

Nurmagomedov on whether this has become bigger than just a fight after all the talk: “For me this is personal.

UFC on Twitter

The hatred is real. We’re in for a WAR! @TeamKhabib #UFC229 https://t.co/aphcwsLi4I

Conor McGregor was weer lekker zichzelf

Uiteindelijk kwam Conor het podium op om de pers en fans te woord te staan. Hij stelde niet teleur, want hij deed weer wat pittige uitspraken. Zo noemde hij de manager van Khabib een “fucking snitch terrorist rat.” Verder richtte hij zijn vizier natuurlijk vooral op de man die zaterdagnacht tegenover hem staat. De hoogtepunten vind je hieronder.

UFC on Twitter

HE’S HERE! #UFC229 https://t.co/eV3lpcUmrQ

UFC on Twitter

The OFFICIAL prediction. 🇮🇪 @TheNotoriousMMA #UFC229 https://t.co/dYkbCQ7dD0

UFC on Twitter

It’s good to be back!” 🇮🇪 @TheNotoriousMMA #UFC229 https://t.co/KqsXkELAKZ

UFC on Twitter

IT’S NEVER OVER” A rivalry for the ages has just begun. #UFC229 https://t.co/juKwFK7D6G

Aan zelfvertrouwen is dus geen gebrek, maar Conor liet zich ook van zijn bescheiden kant zien. Iemand van de pers vergeleek de Ier met de grootste bokser aller tijden: Muhammad Ali. Dat vond zelfs de Ier een beetje te ver gaan. “Hij was een zeer bijzonder individu. Ik kom niet eens in de buurt bij hem. Het feit dat mijn naam in één adem met die van hem genoemd wordt, is al een bijzonder moment. Maar ik kan niet tippen aan hem,” aldus Conor McGregor.

Het volgende UFC gevecht van The Notorious

Al met al was het een persconferentie die nogal anders liep dan gepland, maar absoluut de moeite waard was. Beide heren lieten zich van hun beste kant zien en lijken klaar voor het gevecht. Wij kunnen in ieder geval niet wachten en kijken ook al uit naar het volgende gevecht van Conor McGregor. Hij wil namelijk de ring in met een echte UFC legende. Benieuwd wie dat is? Klik dan hier. De gehele persconferentie terugkijken? Dat doe je hieronder.

UFC 229 Pre-fight Press Conference: Khabib vs McGregor

Watch the UFC 229 Pre-fight Press Conference on Thursday, October 4th at 6pm/3pm ETPT, featuring Dana white, Khabib Nurmagomedov, and Conor McGregor in Las Vegas. Subscribe to get all the latest UFC content: http://bit.ly/2uJRzRR Experience UFC live with UFC FIGHT PASS, the digital subscription service of the UFC.

SportBible

Reageer op artikel:
De McGregor vs. Khabib persconferentie was episch, dit zijn de hoogtepunten
Sluiten