De burgers van de Mac chemisch? Of een broodjeaapverhaal?

Als er ergens veel vooroordelen over bestaan, dan is het wel over de burgers van McDonald’s. Van vreemde ingrediënten met een onbekende afkomst tot twijfelachtige productieprocessen. Je zult ongetwijfeld bekend zijn met de fabels, want dat zijn het: fabels. McDonald’s heeft namelijk niets te verbergen en al helemaal niets om zich voor te schamen, en dat willen ze graag duidelijk maken. Hoog tijd om die vooroordelen onderuit te halen.

Zeg je McDonald’s, dan zeg je hamburgers. Van de iconische Big Mac (die er nu in drie formaten is), de populaire Maestro Burger tot de klassieke Hamburger. Bij McDonald’s vind je, ook als je vegetariër bent, een burger die je lekkere trek weg kan nemen. Toch blijven er ook minder leuke verhalen rondzingen rond de smakelijke burgers van het restaurant met de gouden bogen. Vooral over het vlees dat je tussen de buns vindt, circuleren er vaak allerlei wilde geruchten.

100% rundvlees, niets meer en niets minder

Dat moet anders, want McDonald’s heeft helemaal niets te verbergen. Integendeel zelfs! Ze zijn ontzettend trots op hun rundvleesburgers. Dat zijn het namelijk: burgers van 100% rundvlees. Dat betekent dat er geen ruimte is voor conserveringsmiddelen en andere toevoegingen. Alleen na het grillen gaat er een beetje peper en zout op voor de smaak. Dat is alles, maar dat wil niet iedereen geloven en ergens is dat ook niet zo vreemd.

McDonald's

De burgers moeten natuurlijk wel een bepaalde periode houdbaar blijven. Bij veel producten wordt de houdbaarheid verlengd door conserveringsmiddelen toe te voegen. Logisch dat er gedacht wordt dat dit ook het geval is bij de burgers van de Mac, maar dat is dus niet waar. Er zijn namelijk ook andere slimme manieren om je producten langer vers te houden.

McDonald’s heeft niets te verbergen

Hoe? Dat laat McDonald’s je graag zelf zien en daarom geven ze een kijkje in de keuken. Nee, niet de keuken van je plaatselijke McDonald’s restaurant, maar bij de fabriek van de leverancier: OSI Food Solutions in Duitsland. Hier worden namelijk alle rundvleesburgers gemaakt die in Nederland op de broodjes van McDonald’s belanden.

Hoe ze dat doen, zie je in onderstaande video waarin de medewerkers ook meteen reageren op zogenaamde Meat Tweets. Dit zijn Tweets die rondhangen op het internet waarin mensen de waarheid achter de burgers van McDonald’s in twijfel trekken. Onterecht natuurlijk, maar dat kunnen onze oosterburen een stuk beter uitleggen.

Meat Tweets | Achter de schermen | McDonald’s

Conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers van McDonald’s? Nee! Dat zeggen de medewerkers van de rundvleesfabriek OSI Food Solutions Europe in Duitsland. En zij kunnen het weten. Al jaren lang maken zij de rundvleesburgers die McDonald’s in Nederland gebruikt. Met Meat Tweets neemt McDonald’s mispercepties over gebruik van conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers op een originele manier weg.

Invriezen = conserveren

Zoals de medewerkers van de fabriek laten zien, is er in de fabriek alleen rundvlees te vinden. Om de burgers langer houdbaar te maken, worden ze ingevroren tot -18 graden Celsius. Zo zijn er dus helemaal geen conserveringsmiddelen nodig. Je burger is dus gemaakt van 100% puur rundvlees, dus kun je gewoon blijven genieten van een overheerlijke burger als je weer een bezoek brengt aan de Mac.

In samenwerking met McDonald's

Reageer op artikel:
De burgers van de Mac chemisch? Of een broodjeaapverhaal?
Sluiten